Kevin Garnett
Havent anunciat la retirada, Kevin Garnett ja és una llegenda de l'NBA (Reuters)
Bàsquet

Kevin Garnett es retira del bàsquet després de 21 anys a l'NBA

L'històric ala pivot, guanyador d'un anell i d'un or olímpics, ha dit adéu des de Minnesota, la franquícia que el va fer debutar com a professional i que li pagarà l'any de contracte que encara li restava

Actualitzat

Kevin Garnett va confirmar els rumors sobre la seva retirada de la competició activa de l'NBA i, després de 21 anys com a professional, divendres va anunciar oficialment que plega.

Tot i que encara li quedava una temporada de contracte amb els Timberwolves de Minnesota, als quals va tornar després d'haver jugat amb els Celtics de Boston i els Nets de Brooklyn, Garnett va publicar un vídeo en el qual anticipava la decisió. La gravació, de curta durada i en blanc i negre, el mostrava caminant sol per la pista del Target Center, amb ulleres de sol.

Els Timberwolves, que dilluns que ve es presentaran en el tradicional dia dedicat a la premsa per després començar els entrenaments, estaven en converses amb Garnett perquè definís el seu futur abans que l'equip se centrés en la nova temporada. Abans d'aquest dia, Garnett ha comunicat la decisió a l'entitat, que li concedirà el trencament del contracte i li pagarà els 8 milions del salari previst per a aquesta temporada.

"Estic agraït. Ni tan sols puc expressar-ho amb paraules", deia el mateix Garnett. "Estic tan agraït a tothom, per l'amor... Mai hauria pensat que la gent m'estimés així."

El propietari dels Timberwolves, Glen Taylor, també ha fet un breu comunicat: "Ha estat una joia especial, de veure arribar KG a la lliga com un jove, desenvolupar les seves qualitats i aconseguir el cim dins l'NBA. He estat afortunat de tenir l'oportunitat de veure'l créixer com a líder i li desitjo que l'èxit continuï en la següent etapa de la seva vida. Els seguidors de Minnesota sempre celebraran els records que ens ha deixat."

Garnett, de 40 anys, considerat com un dels millors defensors -i també un dels mestres del "trash-talking"- de l'NBA, passarà a la història com un dels jugadors més intensos que la lliga ha conegut.

Seleccionat pels Timberwolves directament de l'institut el 1995, va ser la cara de la franquícia durant 12 temporades fins que el juliol del 2007 el van traspassar als Celtics de Boston, equip amb el qual, en la primera temporada, va aconseguir l'únic títol de campió de lliga que té. També va jugar amb els Nets de Brooklyn des del 2013 fins al 2015, abans de tornar definitivament a Minnesota.

Uns números de llegenda

Garnett es retira amb unes mitjanes de 17,8 punts, 10 rebots, 3,7 assistències i 1,4 taps en els 1.462 partits que ha disputat com a professional en la temporada regular. En els "play-offs" ha jugat 143 partits, amb mitjanes de 18,2 punts, 10,7 rebots, 3,3 assistències i 1,3 taps.

Els 26.071 punts que ha anotat el deixen en el dissetè lloc en la llista de tots els temps i en la de minuts disputats (50.418) ocupa el tercer lloc, mentre que és el novè en rebots totals (14.662) i el primer en els defensius (11.453).

Garnett també va guanyar els premis individuals d'MVP de la temporada el 2004, el de Jugador Defensiu de l'Any, el 2008. L'any 2003 també se li va concedir l'MVP en el Partit de les Estrelles, per al qual ha estat seleccionat 15 vegades.

Amb la selecció dels Estats Units va penjar-se l'or als jocs de Sydney 2000, la qual cosa li garanteix un lloc en el Saló de la Fama del bàsquet nord-americà.

Anar al contingut