La zona on es troben allotjats els esportistes kenians (twitter)
La zona on es troben allotjats els esportistes kenians (twitter)
Olimpisme

Kènia dissol el seu Comitè Olímpic després de l'abandonament a Rio dels seus atletes després dels Jocs

Tot i que el Jocs Olímpics fa dies que van acabar, part dels atletes kenians segueixen a Rio de Janeiro, en uns condicions lamentables. Una mostra més del descontrol del Comitè Olímpic del seu país, que ha estat dissolt pel govern africà

Actualitzat

Tot i que els Jocs de Rio van acabar diumenge 22 d'agost, aquest dijous part de la delegació keniana encara continua al Brasil mentre els responsables federatius els busquen un vol barat per tornar a casa. La vila olímpica ja està tancada, així que els atletes han hagut de ser reallotjats. El problema és que el seu nou destí no sembla el més adient.

La delegació keniana es troba en un barri on les condicions de vida no són les millors, on durant la nit se senten trets, i on els han recomanat que no surtin quan sigui fosc. Per acabar d'agreujar la situació, el segon millor equip atlètic d'aquests Jocs tampoc rep aliments en la quantitat i qualitat adequada. Els atletes se senten oblidats pel seu Comitè Olímpic.

 

Aquesta no ha estat l'única deficiència del Comitè Olímpic del país africà durant els Jocs de Rio. Eliud Kipchoge, que va guanyar la medalla d'or a la prova de marató, no tenia a la seva disposició un lloc d'avituallament personalitzat com la resta dels seus competidors. El campió olímpic és un dels que ha marxat, després de pagar-se el bitllet de la seva butxaca.

 

 

Aquesta situació, afegida als escàndols de malversació i dopatge durant els Jocs de Rio, ha portat Kènia ha dissoldre aquest dijous el seu Comitè Olímpic, tal com ha anunciat el ministre d'esports Hassan Wario. La dissolució del seu Comitè, però, pot provocar-li a Kènia problemes amb el COI, gens partidari de les pressions per part dels estats als seus membres.

El director tècnic de l'equip d'atletisme, Michael Rotich, va ser deportat des del Brasil i detingut a Nairobi per presumptament rebre suborns a canvi d'avisar de controls antidopatge. La delegació també ha estat acusada de desviar fons de material esportiu destinats a esportistes amb pocs recursos donats per Nike.

 

Anar al contingut