Barça

Keita, amb molèsties al genoll esquerre, i Puyol s'entrenen al marge del grup

El Barça ha tornat a la feina aquest divendres en una jornada de doble sessió de matí i tarda. En l'entrenament matinal, Seydou Keita s'ha exercitat al marge del grup, per precaució, per unes molèsties al genoll esquerre. També ha treballat al marge dels seus companys, Andrés Iniesta, que continua amb el seu procés de recuperació, i Carles Puyol. Pep Guardiola ha completat la sessió matinal amb Cuenca, Montoya, Muniesa i Sergi Roberto, del B, i Ayala, del juvenil. La sessió del vespre ha estat en petit comitè, ja que hi faltaven els jugadors convocats amb Catalunya.

Actualitzat
Seydou Keita i el capità Carles Puyol han treballat al marge del grup en la segona sessió d'entrenaments des que el Barça va tornar ahir de l'aturada nadalenca, mentre que Andrés Iniesta segueix amb la recuperació de la seva lesió i Alexis Sánchez ja s'ha entrenat amb normalitat.

El davanter xilè, que ahir a la tarda va fer treball específic, s'ha incorporat amb la resta dels seus companys a la sessió matinal a la Ciutat Esportiva de Sant Joan Despí. No així Carles Puyol, que ha treballat al marge, com Seydou Keita, amb molèsties al genoll esquerre, mentre que Andrés Iniesta ha prosseguit amb la recuperació del trencament al bíceps femoral que va fer-se en el partit davant l'Hospitalet de Copa del Rei la setmana passada, amb una baixa prevista de dues setmanes.

Com en l'entrenament d'ahir, el tècnic blaugrana, Pep Guardiola, ha comptat amb els jugadors del filial Isaac Cuenca, Martín Montoya, Marc Muniesa i Sergi Roberto, als quals s'ha afegit el central esquerrà del juvenil Sergio Ayala, de 18 anys. Ayala (Sant Feliu de Llobregat, Barcelona, 1993) ha estat internacional sub-17 i sub-19 amb la selecció espanyola i va arribar al Barça l'any 2000, en la categoria de benjamí B, procedent de la Penya Blanc-i-blava Sant Feliu de Llobregat.

Els nous reptes del Barça de Guardiola

Després de fer història el 2009 en aconseguir un sextet de títols en un mateix any, cosa inèdita fins aleshores, el Barça encara el 2012 amb el repte de superar la seva pròpia gesta i guanyar totes les competicions possibles, però aquesta vegada en una mateixa temporada. Per a un equip que ha convertit la victòria en una rutina i el bon joc en un costum, amb tretze de setze títols acumulats en només tres temporades i mitja sota la batuta de Josep Guardiola, la necessitat de trobar nous desafiaments no esdevé només una obligació, sinó una necessitat imperiosa per no morir ofegat en el seu propi èxit.

Enfilat en el tren de la glòria, el Barça de Guardiola acomiada un 2011 màgic, en què s'ha imposat en cinc de sis tornejos: Lliga de Campions, Lliga, Mundial de Clubs, Supercopa d'Europa i Supercopa d'Espanya. Tot excepte la Copa del Rei, en l'únic partit en què aquest Barça ha cedit davant el Reial Madrid de José Mourinho.

Però en aquest curs, el 2011-2012, amb les dues Supercopes a la butxaca i coronats com a millor equip del món pel que fa a clubs, els blaugranes poden tancar una temporada per emmarcar si aconsegueixen sumar els tres títols que encara queden en joc i en què apareixen com a màxims favorits. El Bayer Leverkusen i l'Osasuna, en vuitens de Lliga de Campions i Copa del Rei respectivament, així com els tres punts que els separen del líder de la Lliga, el Reial Madrid, apareixen com els esculls a salvar per aconseguir aquest objectiu.

No és l'únic repte dins d'aquest cicle victoriós. Si aconseguís el sextet novament, el Barça s'erigiria a més com l'únic club a guanyar dos anys consecutius la Lliga de Campions des que va canviar el seu format el 1992-1993, quan va substituir l'anterior Copa d'Europa, que va néixer en els anys 50.

Messi, ambaixador de Rosario

Mentrestant Messi esgota els últims dies a Rosario, la seva ciutat natal, on l'han nomenat ambaixador mundial d'aquesta ciutat argentina. Un nou reconeixement que se suma a la llarga llista dels que acumula el blaugrana, aquest any.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut