Tenis

Kei Nishikori supera la lluita de Pablo Andújar per revalidar el títol del Barcelona Open Banc Sabadell (6-4, 6-4)

El jugador revelació del torneig ha estat capaç de sorprendre el campió, però no ha tingut encert en els moments clau de cada set

Actualitzat

El vigent campió, Kei Nishikori, s'ha endut el Barcelona Open Banc Sabadell en un partit igualat contra la revelació del torneig, Pablo Andújar, però que s'ha decidit per un parell de bons cops de talent en els moments indicats. Amb prou feines hi ha hagut dos punts de "break" de diferència entre tots dos (6-4, 6-4).

L'equilibri ha estat màxim en els vuit primers jocs (4-4). Andújar ha sortit sense complexos davant del gran favorit. Ha sabut anticipar-se i ha estat prou agressiu per fer dubtar Nishikori en moltes accions. En tot cas, tan aviat com a pogut centrar-se, el japonès ha aprofitat la primera oportunitat de "break" que ha tingut i s'ha adjudicat el set (6-4).

Podia haver estat un cop d'efecte rellevant de cara al segon set, però l'espanyol no s'ha arronsat i ha contestat amb actitud, aconseguint un trencament d'inici que l'ha avançat (0-2). Nishikori ha reaccionat i ha començat a fer un joc més profund, combinat amb atacs directes cada vegada que li entrava un primer servei fort, obligant així el contrincant a córrer més i a arriscar. No obstant, Andújar ha estat inspirat en les jugades que l'han dut a la xarxa i, de l'altra banda, passant bé en un parell d'ocasions les pujades del rival. Tant en les diagonals com en els paral·lels, ha estat molt encertat.

La reacció de Nishikori ha arribat en el setè i el vuitè jocs: ha guanyat el seu servei en blanc i després no ha tingut massa problemes per fer el trencament que ha igualat la situació com en el set anterior. I la història s'ha repetit: després d'haver posat el 5-4, Nishikori ha esperat l'errada d'Andújar, que ha comès una doble falta en el pitjor moment, cedint la primera pilota de partit, que el campió ha aprofitat amb una restada contundent.

Draganja i Kontinen, campions de dobles

La parella formada pel croat Marin Draganja i el finlandès Henri Kontinen s'ha proclamat campiona del torneig en dobles aquest mateix diumenge.

Draganja i Kontinen, botxins de Marcel Granollers i Marc López a quarts, han derrotat a la final el britànic Jamie Murray i l'australià John Peers (6-3, 6-7 i 11-9), en una hora i 34 minuts de partit.

Aquest és el tercer títol de dobles de Draganja i Kontinen, que el 2015 també han vençut a Marsella i Zagreb, i el primer a Barcelona, on relleven en el palmarès a l'holandès Jesse Huta Galung i el francès Stephane Robert.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut