Kei Nishikori ha eliminat Djokovic en semifinals. (Foto: Reuters)
Kei Nishikori ha eliminat Djokovic en semifinals. (Foto: Reuters)
Tenis

Kei Nishikori i Marin Cilic donen la sorpresa a les semifinals de l'Open dels EUA

L'Open dels EUA tindrà aquesta edició una final inesperada després que en semifinals Kei Nishikori va eliminar el número 1 del món, Novak Djokovic, i Marin Cilic va fer el mateix amb Roger Federer.

Actualitzat

Kei Nishikori, desè cap de sèrie, ha donat la sorpresa a l'Open dels EUA en superar en les semifinals del torneig el número 1 del món, el serbi Novak Djokovic. El japonès s'ha imposat en quatre sets (6-4, 1-6, 7-6 i 6-3), arribant així per primera vegada en la seva carrera esportiva a una final d'un torneig d'un Grand Slam. Nishikorim, de 24 anys, és el primer tenista del seu país que arriba tan lluny en un dels quatre tornejos més importants de la temporada.

Martín Cilic és el protagonista de la sorpresa a l'altra semifinal. El croat va superar el suís Roger Federer en tres sets (6-3, 6-4, 6-4) i també per primera vegada en la seva carrera jugarà la final d'un torneig del Grand Slam. És la primera vegada en la història de l'Open dels EUA que cap dels dos finalistes es troba entre els cinc primers de la classificació mundial.

Cilic, de 25 anys, va manar en l'enfrontament des del començament. Amb dos sets en contra en el marcador, Federer va intentar la remuntada en el tercer set. Hauria estat la segona consecutiva després de l'aconseguida en quarts davant Monfils. El suís va trencar el servei del seu rival en el segon joc per veure com aquest li tornava en el següent, tallant d'arrel la seva recuperació.

Makarova i Vesnina guanyen el doble femení

La parella formada per les russes Ekaterina Makarova i Elena Vesnina s'han imposat a la suïssa Martina Hingis i l'italiana Flavia Pennetta en tres sets (2-6, 6-3, 6-2) a la final del doble femení.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut