Magnus Carlsen es desespera davant Kariakin (Reuters)
Escacs

Kariakin sorprèn Carlsen i agafa la davantera en el Mundial d'escacs

Després de set taules en les primeres partides, l'aspirant rus ha esgotat la paciència del vigent campió del món i ha aconseguit la primera victòria al contraatac

Actualitzat

La igualtat que presidia el Mundial d'escacs entre Magnus Carlsen i Sergei Kariakin s'ha trencat amb la victòria de l'aspirant rus en la vuitena partida, després de les taules firmades en les set primeres.

Ara, Kariakin domina en el marcador per 4,5 punts a 3,5 i es troba a dos punts del títol mundial quan queden quatre partides per acabar el Mundial.

El desequilibri l'ha generat el noruec Carlsen, vigent campió Mundial, quan ha pres riscos jugant amb blanques per intentar buscar el primer triomf, fet que ha aprofitat a la perfecció Kariakin. Carlsen es troba en la situació més delicada en un Mundial ja que en les dues compareixences anteriors, contra Viswanathan Anand, no havia anat mai a remolc en el marcador.

El vigent campió del món i número 1 del rànquing ELO s'ha mostrat contrariat per la derrota i ha marxat del Fulton Market Building de Nova York sense comparèixer a la roda de premsa posterior a la partida. Dimecres es disputarà el novè encontre després d'una jornada de descans.   

Anar al contingut