Jürgen Klinsmann ha deixat de ser el seleccionador dels Estats Units
Futbol internacional

Jürgen Klinsmann, destituït com a seleccionador dels Estats Units

El tècnic alemany, que va assumir el càrrec el 2011, deixa el conjunt nord-americà després de dirigir 98 partits, amb un balanç de 55 victòries, 27 empats i 16 derrotes

Actualitzat

L'entrenador alemany Jürgen Klinsmann ha estat destituït com a seleccionador dels Estats Units, segons ha anunciat la federació nord-americana de futbol en un comunicat difós a través de les xarxes socials. 

"Aquest dilluns hem pres la difícil decisió de prescindir dels serveis de Jürgen Klinsmann, el nostre entrenador i director tècnic de la selecció masculina dels Estats Units. Volem agrair a Jürgen la seva feina i compromís al llarg d'aquests cinc anys. Ell va agafar amb orgull la responsabilitat de dirigir el programa (de seleccions) i hi va haver èxits considerables en el camí", ha expressat en aquest comunicat Sunil Gulati, president de l'US Soccer.

Klinsmann va assumir el càrrec de seleccionador dels Estats Units el 2011 i ha dirigit des de llavors 98 partits, amb un balanç de 55 victòries, 27 empats i 16 derrotes. El 2013 va aconseguir la fita més important després de conquerir la Copa d'Or, que es disputa en territori nord-americà cada dos anys i atorga mig bitllet a la Copa Confederacions. Aquell mateix any va aconseguir la històrica suma per al combinat dels Estats Units de 12 partits sense conèixer la derrota.

En el Mundial del Brasil 2014, els EUA van perdre davant Bèlgica en els vuitens de final, i va obtenir el mateix resultat que el seu predecessor, Bob Bradley, a Sud-àfrica 2010. A mitjans del 2016, va portar la selecció fins a les semifinals de la Copa Amèrica del Centenari, que es va celebrar en territori nord-americà, on va sucumbir davant l'Argentina per 4-0.

Després de dos partits disputats en l'actual hexagonal final de la CONCACAF cap a Rússia 2018, que lliura tres places directes per al Mundial i una més amb la repesca, els Estats Units són últims de la classificació amb zero punts i -5 gols de diferència després de perdre contra Mèxic a casa per 1-2 i en la visita a Costa Rica per 4-0.

Anar al contingut