Julian Alaphilippe celebra la victòria a la desena etapa del Tour (@LeTour)
Ciclisme

Julian Alaphilippe s'imposa en solitari en la primera etapa de muntanya del Tour

El ciclista francès de l'equip Quick-Step ha sumat el primer triomf del seu palmarès en aquesta prova després de culminar amb èxit una llarga escapada i el belga Greg van Avermaet manté el mallot groc de líder

Actualitzat

Julian Alaphilippe s'ha imposat en la 10a etapa del Tour, la primera d'alta muntanya d'aquesta edició de 158,5 quilòmetres de recorregut entre Annecy i Le Grand-Bornand. El ciclista francès de l'equip Quick-Step ha sumat el primer triomf del seu palmarès en aquesta prova després de culminar amb èxit una llarga escapada. Alaphilippe ha estat el més fort dels membres de la fuga de la jornada en la qual també hi estava infiltrat el belga Greg van Avermaet, que ha defensat el mallot groc de líder de la classificació general.

Alaphilippe, que se situa com a nou líder de la muntanya, ha guanyat amb autoritat i ha avantatjat en 1 minut i 34 segons el basc Ion Izagirre i en 1 minut i 40 segons l'estonià Rein Taraamäe, mentre que Van Avermaet ha estat quart i manté el liderat ara amb 2 minuts i 22 segons d'avantatge sobre Geraint Thomas i 3.10 respecte a Alejandro Valverde.

El grup de favorits a la victòria final s'han donat treva i ha creuat la línia de meta a 3 minuts i 25 segons del guanyador de l'etapa encapçalat per l'irlandès Dan Martin en una jornada alpina on el gran damnificat ha estat el colombià Rigoberto Urán, tercer de l'any passat, i que ha cedit 2 minuts i 35 segons.

ARXIVAT A:
Tour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut