Bàsquet

Joventut-Manresa i Lleida-Barça, duels per decidir els finalistes de la Lliga Catalana de bàsquet

Amb la disputa de les semifinals de la Lliga Catalana, al Nou Congost de Manresa, s'inicia la temporada oficial dels equips catalans que juguen la Lliga Endesa, l'antiga ACB. Aquest any, el convidat de luxe és el Lleida Bàsquet, guanyador de la Lliga Catalana LEB davant el Girona. El Barça Regal posarà els nous fitxatges en escena en el seu duel contra el Lleida (17 h, Esport3 i Esport3.cat). Posteriorment, en un duel que es preveu més igualat, el Fiatc Joventut, i l'amfitrió, l'Assignia Manresa, disputaran la segona semifinal a les set del vespre, també per Esport3 i Esport3.cat. La final es disputarà també al Nou Congost aquest dilluns a tres quarts de nou del vespre.

Actualitzat
El bàsquet català es presenta aquest diumenge al Nou Congost, amb la primera competició oficial de la temporada. Les previsions d'assistència per a les dues jornades de competició són molt optimistes, ja que no hi falten al·licients. L'afició manresana podrà veure per primera vegada el renovat conjunt de Jaume Ponsarnau, amb noves incorporacions com Doellman, Downs, Achara, Hanga i el retorn de Javi Rodríguez i Asselin. Per al partit de demà només faltarà Sergiy Gladyr, que està lesionat. Al davant el nou projecte del Fiatc Joventut, amb el debut oficial del nou tècnic, Salva Maldonado, i també un conjunt molt renovat.

El conjunt verd-i-negre arriba a aquest partit en fase de construcció com a conjunt i amb importants absències en el joc interior. Per jugar contra el Manresa, no poden comptar encara ni amb Henk Norel, que continua recuperant-se d'una lesió al genoll, ni amb el seu últim fitxatge, Pape Sow, que s'incorporarà a la plantilla dilluns. Així, el joc interior queda en mans dels joves Latavious Williams i Marko Todorovic i del veterà Jordi Trias. Tampoc hi serà Pere Tomás, inèdit en els quatre partits de pretemporada que han jugat els verd-i-negres a causa d'una tendinitis al genoll dret.

El Barça Regal arriba amb tota l'artilleria

El Barça Regal, vigent campió, vindrà amb dos dels recents proclamats campions d'Europa, Joan Carlos Navarro i Víctor Sada. I també serà una bona oportunitat per veure les prestacions de les quatre cares noves que presenta l'equip de Xavi Pascual: Marcelinho Huertas, Eidson, Xavi Rabaseda i CJ Walllace. Al davant, el Lleida Bàsquet amb Ricard Casas, un dels ajudants de Sergio Scariolo en l'Europeu de Lituània.

Casas és un vell conegut del club del Bages, com ho són alguns dels seus jugadors a Lleida. És el cas de Miquel Feliu, format en les categories inferiors del Manresa; d'Alfons Alzamora, fins a la temporada passada jugador de l'Assignia, i del veterà Paco Vázquez, jugador del Manresa campió de Lliga.

"A priori" el partit més desigual serà la primera semifinal, entre el Barça i el Lleida, a les 17 h. Més igualat es presenta en principi el duel entre manresans i badalonins, a les 19 h. Tots els partits es podran seguir pel canal Esport3 i per Esport3.cat.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut