Futbol

Joseph Blatter i Michel Platini, suspesos durant tres mesos

La sanció decretada pel Comitè d'Ètica de la FIFA pot acabar definitivament amb la carrera directiva de dos dels directius més importants del futbol actual

Actualitzat

Joseph Blatter, president de la FIFA, i Michel Platini, president de la UEFA, han estat suspesos per 90 dies de les seves funcions per la Comissió d'Ètica de la FIFA, en el marc de la investigació per suposada corrupció dins el màxim organisme futbolístic.

La suspensió dels dos dirigents és conseqüència d'un "pagament deslleial" de Blatter a Platini al voltant de la concessió d'uns drets televisius, l'any 2011.

La suspensió de Blatter implica pràcticament la fi del seu regnat de 17 anys al capdavant de la FIFA. Esquitxat per sospites de corrupció cada vegada més evidents, el suís havia anunciat la seva renúncia al càrrec a partir del febrer, quan hi haurà noves eleccions a la presidència de l'organisme.

Precisament, un dels principals aspirants a succeir Blatter era Michel Platini, però la seva suspensió pot haver acabat definitivament amb les seves ambicions.

Blatter i Platini són els principals sancionats, però no els únics. Chung Moon-joon, exvicepresident de la FIFA, ha estat suspès durant sis anys de qualsevol activitat relacionada amb el futbol, mentre que Jérôme Valcke, secretari general de la FIFA fins al setembre i home de confiança de Blatter, també estarà suspès durant tres mesos.  

Les sancions es compliran amb caràcter immediat i cal veure com es reorganitzen les dues associacions. Pel que fa a la UEFA, el president de la RFEF, Ángel María Villar, té opcions d'ocupar provisionalment la presidència com a vicepresident. No cal oblidar, però, que el dirigent basc també està sent investigat.    

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut