Barça

Josep Maria Bartomeu s'acomiada preveient que el Barça serà el club del món que més diners ingressarà aquest any

Josep Maria Bartomeu ha tancat la seva presidència del Barça amb una roda de premsa destacant els èxits esportius i econòmics de la seva gestió

Daniel AlentoActualitzat

Josep Maria Bartomeu, en la seva última aparició abans de dimitir com a president del FC Barcelona, ha fet balanç de la seva gestió al capdavant del club. I evidentment, ha estat positiu. Amb les tres copes guanyades aquesta temporada al seu costat, Bartomeu ha dit que quan va prendre possessió el Barça "es trobava en una situació convulsa i calia prendre decisions. Alguns pensaven que jo, i la meva junta, no seríem capaços de liderar aquest període, però jo no vaig dubtar ni un moment".

En una intervenció marcada per les imminents eleccions a la presidència en què serà candidat, Bartomeu ha destacat en el seu discurs els dos punts forts de la seva gestió, l'econòmic i l'esportiu. Per l'encara president, "un any i mig després tornem a ser un club guanyador en l'aspecte esportiu, amb una força social inigualable, un club que té una economia sanejada i sostenible, amb els ingressos més alts mai assolits, un patrimoni consolidat i un projecte històric i il·lusionant com serà l'espai Barça".

Per aquesta última temporada (encara falta tancar l'exercici i fer la corresponent auditoria), Josep Maria Bartomeu preveu uns ingressos de 600 milions d'euros que situarien el Barça el primer del món en aquest apartat per primera vegada en la seva història. En el període de 5 anys que ha estat a la Junta (primer amb Sandro Rosell de president i després al capdavant), el club ha acumulat un benefici de 130 milions d'euros, que li ha permès reduir el dèficit des dels 430 milions del 2010 fins als 300 del present.

Canvi de cicle en el primer equip

En la part esportiva, ha destacat els èxits del club, ja sigui en el primer equip de futbol com en les diferents seccions. Pel que fa al conjunt que entrena Luis Enrique, ha valorat que "ara tenim un equip jove, de llarg recorregut, que ens permet somiar amb molts anys d'èxits", amb una davantera envejada per tots els altres clubs del món. Sota la direcció del tècnic i el lideratge de Leo Messi, ha dit que "s'ha aconseguit tancar un cicle guanyador i obrir-ne un altre". Bartomeu ha tret pit per les renovacions aquest mateix dimarts del tècnic i de Dani Alves.

Bartomeu ha reconegut que els seus anys a la junta també han tingut mals moments. No s'ha oblidat de la mort de Tito Vilanova, ni dels "atacs al club i als seus representants, la sanció de la FIFA i el cas Neymar". En aquests temes no hi ha incidit gaire, més enllà de recordar que "vaig dir fa molts temps que el cas Neymar acabaria en no res".

El president sortint del Barça s'ha postulat com a candidat en l'última part del seu discurs. Ha dit que defensarà "el seu model perquè crec que ho hem fet bé, Som el club amb més èxits dels últims anys i ho hem de seguir sent". En un missatge a la resta de candidats que es puguin presentar, ha dit que "espera que tots estiguem a l'alçada i que la campanya sigui modèlica en les formes i el contingut".

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut