Barça

Josep Maria Bartomeu: "No podem ser instrument manipulable de ningú"

El president barcelonista ha dit que és "inadmissible" que en un estat de dret "hi hagi persones empresonades per les seves idees polítiques", en al·lusió als líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

El president del Barça en l'assemblea del FC Barcelona (@fcbarcelona)

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, ha defensat la independència de l'entitat catalana davant les pressions que ha rebut en les últimes setmanes, dins de l'atmosfera política que viu Catalunya, i ha assegurat que el Barça "no pot ser instrument manipulable de ningú".

El mandatari barcelonista ha dit que és "inadmissible" que en un estat de dret "hi hagi persones empresonades per les seves idees polítiques", en al·lusió als líders de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, respectivament, posició del president que ha aixecat aplaudiments entre els socis compromissaris.

A l'informe del president durant l'assemblea de compromissaris, que s'està celebrant al Palau Blaugrana, el mandatari blaugrana ha obert la seva intervenció parlat de la "posició del Barça" davant els fets polítics que s'estan produint a Catalunya, des que l'1 d'octubre es va dur a terme un referèndum d'independència. Bartomeu ha subratllat que el Barça vol estar en la Lliga i que la seva participació "està assegurada", ja que la "viabilitat del club" passa per mantenir el vincle amb el torneig del qual és fundador des de 1929.

L'1 d'octubre i el partit a porta tancada

El president del Barcelona ha defensat la posició del club davant els fets que es van produir el dia de referèndum, quan hi va haver actes violents en alguns col·legis electorals, amb càrregues policials, fet que va portar al club a decidir que el partit contra Las Palmas es jugués a porta tancada, després de no aconseguir que s'ajornés.

"L'1 d'octubre es va donar una situació d'excepcionalitat i es va jugar el partit a porta tancada, tot i que hi va haver socis que reclamaven que no es jugués. Ha estat la decisió més difícil que he hagut d'adoptar des que sóc president. Vaig assumir personalment jugar a porta tancada", s'ha justificat davant els socis compromissaris. "Va ser una mesura excepcional davant una situació excepcional. Aquesta decisió no va ser compartida per molta gent, ni per dos directius (Carles Vilarrubí i Jordi Monés), que van acabar dimitint i als quals agraeixo tots aquests últims anys" ha afegit.

L'activació del 155 i la posició del FC Barcelona

Bartomeu ha subratllat que la posició del Barcelona davant l'escena política ve donat pel lema que ha defensat des de fa setmanes i que va plasmar fa unes jornades en una pancarta ("diàleg, respecte i esport"), i el dia que es va sumar a la comissió de mediació entre el Govern català i espanyol per incitar al diàleg davant el bloqueig que s'ha produït i que avui es plasmarà amb l'activació de l'article 155 de la Constitució.

"Ningú va poder dubtar del compromís del Barça davant la situació que es viu. Sempre volem respectar la pluralitat de la massa social del club. No es pot confondre la responsabilitat davant la tebior que ens atribueixen. Que no es confonguin. Sabem que el Barcelona és més que un club. El Camp Nou és un espai lliure per expressar-se, dins de la concòrdia i respecte, i ha de seguir sent-ho. Cal respectar a tothom, a les majories i a les minories", ha relatat.

"És inadmissible en un Estat de dret hi hagi persones empresonades per les seves idees polítiques. Per això, demanem també respecte per al Barcelona. Però el Barcelona no pot ser un instrument manipulable de ningú ni d'interessos. Ningú pot apropiar-se de l'escut i de la nostra bandera", ha afegit, en al·lusió a les queixes de fa uns dies de l'ANC i Òmnium perquè van considerar que la posició del Barça davant els empresonats no ha estat contundent.

Bartomeu ha assegurat que la seva junta "actuarà com sempre: en la defensa del club i la defensa dels seus propietari. No posarem en risc la viabilitat de l'entitat. La viabilitat passa per seguir jugant la Lliga i mantenir aquest vincle". 

NOTÍCIES RELACIONADES

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS