Barça

Josep Maria Bartomeu "demostra" la seva satisfacció pel doblet en una carta oberta als aficionats

El president del FC Barcelona ha volgut enviar un missatge carregat de satisfacció a l'afició després de la conquesta de la Lliga i la Copa

Actualitzat

Carta oberta del president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, a socis i aficionats. Petit recull d'una temporada complicada, a dins i a fora del camp, amb un balanç més que positiu. 

"S'HA DEMOSTRAT, S'HA DEMOSTRAT"
Acaba el curs amb l'enorme satisfacció d'haver aconseguit el setè doblet de la història del Barça. A més de la Lliga i la Copa del Rei, el palmarès dirà que la temporada 2015/16 hem guanyat també la Supercopa d'Europa i la Copa Mundial de Clubs de la FIFA. Quatre grans títols, fita no aconseguida per cap altre equip en aquest període.

D'aquí a uns anys, quan algú repassi les dades, dirà que segons les estadístiques aquesta ha estat un gran temporada. Els títols són molt importants, és veritat, però no ho són tot: s'ha demostrat, una vegada més, que el Barça és un club diferent, únic,
el millor del món.

S'ha demostrat que tenim un equip, format per jugadors i tècnics que no renuncien a una manera de jugar pròpia i admirada arreu, compromesa i amb una gran capacitat de sacrifici, que ens ha portat a no donar cap competició per perduda.

S'ha demostrat que tenim la millor afició del món, perquè han sabut estar sempre al costat de l'equip, fins i tot en les situacions més dures, sense defallir mai.
S'ha demostrat que tots junts, socis i seguidors, som un club que en moments difícils sap valorar, estimar i homenatjar els seus, des dels més cèlebres, com Johan Cruyff, fins a aquells que durant dècades han estat fent amb discreció la seva feina, com Manel Vich.
S'ha demostrat que, per molt soroll que es vulgui generar al voltant del FC Barcelona, amb la sanció de la FIFA, amb atacs que arriben sovint també de persones i sectors aliens a l'esport, el Barça mira endavant, competeix i guanya.

I s'ha demostrat que el Barça, l'únic club d'abast mundial que continua sent propietat dels seus socis, té una afició magnífica. Vull agrair a tots els aficionats, i, particularment, als socis, el suport a l'equip i, sobretot, que no hagin defallit ni caigut en provocacions en els moments més complicats.

En relació amb el trist episodi de la prohibició de les banderes estelades, vull compartir un passatge del que vaig dir diumenge als directius del Sevilla FC i la Federació Espanyola en la meva intervenció en el dinar previ a la final de la Copa del Rei:
 

"No sé a vosaltres, però a mi em sembla anacrònic i patètic que un dret universal i que molts dels que som aquí vam defensar quan érem joves hagi de ser invocat avui, en ple segle XXI: el dret a la llibertat d'expressió. Davant d'aquesta gran festa del futbol, hem pogut veure com persones alienes al món de l'esport han preferit crear conflictes on no n'hi ha, i han volgut organitzar una guerra de banderes, en lloc de
fomentar l'esperit esportiu. Deixeu-me que parli de la nostra afició i que recordi als qui ens han faltat al respecte que als barcelonistes, des de ja fa molts anys, ens ha agradat portar, juntament amb les banderes blaugrana, la senyera o l'estelada. Hi ha molts barcelonistes que les han adoptat com a símbols identitaris o reivindicatius. De la mateixa manera que hi ha altres barcelonistes que no les porten perquè no comparteixen tot o part del seu significat. Ho fan durant cada partit, al nostre camp o en els desplaçaments, sense que això hagi provocat mai cap confrontació o violència."


S'ha demostrat, una vegada més si cal, que jugadors, tècnics, socis i aficionats som modèlics, compromesos, pacífics, respectuosos i festius, una mostra fefaent dels valors democràtics i l'esportivitat que fan del FC Barcelona, més enllà dels títols, una referència a tot el món.
Gràcies, una vegada més, i gaudim tots plegats de la celebració dels èxits aconseguits.
Visca el Barça i visca Catalunya!

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut