José Ramón Sandoval mostra el dron que utilitza en els entrenaments (EFE)
José Ramón Sandoval mostra el dron que utilitza en els entrenaments (EFE)
Futbol

José Ramón Sandoval, entrenador del Granada, utilitza un dron als entrenaments per millorar el rendiment tàctic de l'equip

L'entrenador del conjunt andalús ha assegurat que aquesta tecnologia "no guanya partits, però t'ajuda a fer que el teu treball sigui més complet"

Pau RodríguezActualitzat

El tècnic del Granada, José Ramón Sandoval, ha incorporat aquesta temporada un dron als entrenaments del seu equip amb l'objectiu de millorar el rendiment tàctic del conjunt andalús, segons ha pogut comprovar EFE. La utilització d'aquesta tecnologia permet, tal com explica el cos tècnic del Granada, controlar "les distàncies entre línies, les basculacions, els metres que hi ha entre davanter i defensa, el treball de grup, els espais que es creen en un onze contra onze o les vigilàncies defensives".

L'ús del dron, que grava plans zenitals, permet aconseguir imatges que amb altres càmeres no pots filmar. "Amb les gravacions del dron aconseguim donar un punt més de qualitat a l'entrenament, millorem el procés de treball i podem corregir i seguir progressant en les sessions diàries", ha assegurat l'analista i encarregat de gravar amb el dron, Álvaro García.

Per la seva banda, Sandoval ha reconegut que aquest mètode "no guanya partits, però t'ajuda a fer que el teu treball sigui més complet". L'entrenador del Granada, que ha negat ser un innovador en aquest àmbit futbolístic, ha afegit que "creiem en això i li traiem molt rendiment. És una cosa que ofereix un benefici per l'entrenador, el grup, el club i els jugadors".

El Granada, amb deu punts, és el dissetè classificat de la Lliga BBVA. El Nàpols i l'Everton de Robert Martínez també han utilitzat durant aquesta temporada els drons en alguns dels seus entrenaments.
Anar al contingut