Futbol

José Mourinho es solidaritza amb Claudio Ranieri i es mostra molest amb la decisió del Leicester

El portuguès se suma a la reacció d'altres tècnics de la Premier, com Jürgen Klopp i Antonio Conte, que es mostren perplexos i decebuts arran de l'acomiadament

Actualitzat

José Mourinho s'ha solidaritzat amb el seu "amic" Claudio Ranieri, a qui el Leicester va destituir dijous, i ha considerat que a l'italià "li fan pagar el seu èxit". Ho ha fet aquest divendres en una roda de premsa, a la qual ha assistit amb una samarreta d'entrenament del Manchester United on hi havia inscrit expressament les inicials "CR", en honor a Ranieri, en l'espai de la peça on normalment porta les seves pròpies inicials, "JM".

"És el meu petit homenatge a algú que va escriure la història més bonica a la Premier League. Algú que es mereixeria que l'estadi del Leicester es digués 'Claudio Ranieri' i al qual han fet fora", ha afirmat el portuguès.

"Penso que el Leicester ha entrat en la història dos anys seguits: el primer, perquè va aconseguir el més bonic, va guanyar la lliga, ​​i, ara, en prendre una decisió que a tothom en aquest esport li costa d'acceptar", ha apuntat.

"No obstant això, és bo per a tots que ens adonem de com és el futbol ara. La temporada passada, quan em van acomiadar a mi [del Chelsea] després d'haver estat campió, vaig pensar que era una notícia important, però ara veig que era una bagatel·la comparada amb el que li ha passat a en Claudio", ha reflexionat.

"No sóc allà dins i no puc opinar massa -ha seguit dient Mourinho-, però crec que és culpa d'en Claudio. Si hagués acabat en la dotzena posició la temporada passada tots haguessin dit que era un èxit increïble i ara només pensarien a evitar el descens i ell encara seguiria en el lloc. Està pagant pel seu propi èxit. Potser la temporada va començar amb l'egoisme típic d'alguns jugadors: pensant en nous contractes, a anar-se'n, a guanyar més diners... És una mica el que passa en el nostre món ara."

El Leicester va anunciar per sorpresa a última hora de dijous l'acomiadament amb efecte immediat de Ranieri, tan sols nou mesos després de conquerir la Premier League. El tècnic italià, que va arribar a la banqueta dels "Foxes" el juliol del 2015 com a substitut de Nigel Pearson, va aconseguir l'impossible i es va coronar campió de lliga en la primera temporada amb un equip que s'havia salvat miraculosament del descens uns mesos abans. Va ser un any de somni per a una afició que mai havia vist el seu equip campió en 133 anys d'història. Però, actualment, van dissetens, i tenen un futur molt complicat a la Lliga de Campions.

Des d'aleshores, molts entrenadors de la Premiership i de la resta d'Europa han mostrat perplexitat per l'acomiadament. Un dels més mediàtics, Jürgen Klopp, el tècnic alemany del Liverpool, ha arribat a comparar la destitució de Rainieri amb el Brexit i la presidència de Donald Trump: "Aquest any passen coses molt estranyes", ha dit.

L'últim a solidaritzar-se amb Ranieri ha estat el seu compatriota Antonio Conte, l'entrenador del Chelsea. "Estic molt trist i decebut per ell perquè és un amic, un bon home i un gran entrenador. Va guanyar el títol amb aquest club i amb aquests jugadors i va aconseguir el somni."

En les últimes hores, José Mourinho també ha publicat un missatge emotiu a través de les xarxes socials. Al costat d'una foto en la qual se'l veu en una actitud alegre amb Ranieri, hi ha el text següent: "Campió d'Anglaterra i Entrenador de l'Any de la FIFA. Acomiadat. El nou futbol és així, Claudio. Segueix somrient, 'amico'. Ningú pot esborrar la història que has escrit."

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut