Dani Pedrosa
Dani Pedrosa ha aconseguit la primera "pole" de la temporada (EFE)
Motor

Dani Pedrosa fa la "pole" del GP d'Espanya de MotoGP després d'una intensa lluita amb Marc Márquez

Primera "pole" d'Àlex Márquez en Moto2: en la categoria petita, Jorge Martín ha trencat el rècord del circuit que Brad Binder havia establert el 2015

Actualitzat

La primera posició per a la sortida del Gran Premi d'Espanya de MotoGP s'ha decidit en una batalla d'alta intensitat entre Dani Pedrosa i Marc Márquez en les últimes voltes de la sessió oficial. Al final ha estat el de Castellar del Vallès qui s'ha endut el triomf en aquesta competència entre les Honda, pel seu temps, 1.38,249, ha superat el del campió per menys de mitja dècima.

Pedrosa ha confirmat el domini que ha exercit des del primer entrenament de divendres, amb pluja i amb sol, i en la segona tanda oficial ha sabut suportar la pressió asfixiant de Márquez, que ho ha seguit intentant fins a l'últim moment de l'última volta, quan les gomes ja li donaven més ensurts que prestacions a causa del desgast.

El tercer a sortir diumenge serà Cal Crutchlow, que s'ha imposat per sorpresa a altres favorits com Maverick Viñales, el quart; Valentino Rossi, el setè i Jorge Lorenzo, el vuitè. Aleix Espargaró ha estat l'últim català a la Q2, i ha acabat dotzè. Pol Espargaró i Tito Rabat s'han quedat a la Q1 i han estat 15è i 18è, respectivament.

Primera "pole" d'Àlex Márquez en Moto2

Àlex Márquez ha aconseguit la quarta "pole position" de la seva carrera, la primera en Moto2, després d'una sessió perfecta, en la qual ha anat al capdavant gairebé des del principi, de la mateixa manera que ho havia fet en els entrenaments lliures.

El seu company Franco Morbidelli ha obtingut el segon lloc i ha completat així el doblet per a l'Estrella Galicia. Dominique Aegerter els acompanyarà en la primera fila de la sortida. La segona l'ocuparan Miguel Oliveira, Mattia Pasini i Francesco Bagnaia.

A Xavi Vierge li està sortint un cap de setmana esplèndid i s'ha classificat setè. Àxel Pons sortirà 10è; Ricard Cardús, 18è; Èdgar Pons, 23è i Isaac Viñales, 27è.

Jorge Martín fa un temps de rècord

Jorge Martín ha seguit el bon ritme de l'últim entrenament lliure i ha fet el millor temps en la classificació oficial del Gran Premi d'Espanya en Moto3. Ho ha fet, a més, marcant un nou rècord de velocitat de la categoria en el circuit de Jerez: el seu 1.46,004 supera per set dècimes el que Brad Binder va establir el 2015.

És a més, la seva primera "pole position" aconseguida en la sessió oficial, anteriorment només ho havia fet al Qatar, quan la classificació es va suspendre per la pluja i es van prendre els temps dels lliures.

Arón Canet també ha mantingut el nivell i ha estat segon; Romano Fenati tancarà la primera fila de l'engraellat de diumenge. Marcos Ramírez sortirà cinquè; Joan Mir ho farà novè i Albert Arenas, tretzè.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut