Johann Zarco en una imatge d'arxiu (Reuters)
Motociclisme

Johann Zarco fa la "pole" de MotoGP

31 anys després, un francès aconsegueix la "pole" a Le Mans

Actualitzat

Johan Zarco (Yamaha) ha fet història a casa. Feia 31 anys que un francès no aconseguia la "pole" en la màxima categoria del motociclisme a Le Mans. L'últim en fer-ho va ser Christian Sarron l'any 1987. La seva actuació ha desfermat l'eufòria dels seus seguidors. Zarco ha superat per una dècima Marc Márquez (Repsol Honda). Per la seva banda, l'italià Danilo Petrucci (Ducati) completarà la primera línia.  

Zarco ha aconseguit la segona "pole" de la temoparada després d'un entrenament disputadíssim amb continus canvis al capdavantJorge Lorenzo (Ducati) ha ocupat la sisena posició i Maverick Viñales (Yamaha), la vuitena. Per darrera del català, ha quedat l'italià Valentino Rossi (Yamaha). 

En Moto3, la "pole" del GP de França, que es disputa al Circuit de Le Mans, ha estat per a Jorge Martín (Honda). El pilot madrileny compartirà la primera fila amb el txec Jakub Kornfeil (KTM) i l'italià Enea Bastianini (Honda), segon i tercer respectivament. És la tercera vegada que Martín aconsegueix una "pole" aquesta temporada, després de la de Las Américas i Jerez.

El pilot d'Honda ja va fer la "pole" al GP de França la temporada passada i ara buscarà, a Le Mans, la seva tercera victòria del 2018. Els corredors de la cilindrada petita han protagonitzat una sessió de qualificació marcada per nombroses caigudes. El valencià Jaume Masià (KTM) ha estat el primer dels sis homes que han aterrat sobre l'asfalt francès.

En Moto2, Franceso Bagnaia ha fet el millor temps en els entrenaments oficials de Moto2. Xavier Vierge ha estat segon, Joan Mir quart i Àlex Márquez, sisè. 

Anar al contingut