MotoGP

Jorge Lorenzo té un debut discret amb Honda en els primers tests de pretemporada a Xest

El pilot mallorquí, encara minvat físicament, ha estat divuitè i ha quedat lluny del millor registre de la primera jornada, fet per la Maverick Viñales, amb Yamaha, seguit de prop pel campió Marc Márquez

Actualitzat

Un dia de descans és el que han tingut els pilots de MotoGP entre l'última jornada de la temporada 2018 i la primera de la pretemporada de cara al pròxim Mundial, i és que, com és habitual, el Circuit de Xest encadena l'última cursa amb a la presa de contacte dels pilots amb les noves motos amb què correran l'any següent. Això sí, en aquesta primera jornada els pilots hauran de saltar a la pista sobre mullat i és que la pluja de matinada ha deixat ben humit l'asfalt del traçat valencià.

Un dels principals focus d'atenció és veure ja, oficialment, Jorge Lorenzo a bord de la seva Honda compartint equip amb Marc Márquez. Tots dos ja han assegurat que el fet de conviure en el mateix box no impedirà la rivalitat entre ells, això sí, en un clima de total cordialitat.

Per les xarxes socials ja corre la imatge del mallorquí vestit tot de negre perquè fins el 31 de desembre està vigent el contracte amb Ducati i per tant no pot lluir patrocinadors que no siguin els de l'equip italià.

Encara minvat físicament, Lorenzo ha tingut una estrena discreta i només ha pogut ser divuitè, encara molt lluny del millor registre de la primera jornada, que com la temporada passada ha estat dominada per la Yamaha de Maverick Viñales. El pilot de Roses ha estat el més ràpid amb un temps d'1:31.416, seguit pel vigent campió Marc Márquez (1:31.718) i Valentino Rossi (1:31.845).

Cares noves i cinc catalans a la graella

Pel que fa a les cares noves, Pecco Bagnaia (Ducati), el mallorquí Joan Mir (Suzuki), Miguel Oliveira (KTM) i Fabio Quatararo (Yamaha) ja han pogut estrenar-se a la categoria reina.

I també hi ha hagut canvis d'equip: Andrea Iannone torna a l'equip Aprilia després de dos anys amb Suzuki; Johann Zarco ha debutat com a pilot de KTM; Danilo Petrucci agafa el manillar d'una Ducati oficial per cobrir el buit que deixa Jorge Lorenzo i Jack Miller competirà per l'equip satèl·lit Alma Pramac.

A banda del campió Marc Márquez, hi haurà cinc pilots catalans més a la graella de la propera temporada: Maverick Viñales, Pol Espargaró, Aleix Espargaró. Tito Rabat i Àlex Rins.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut