Handbol

Jordi Ribera convoca sis jugadors catalans per disputar la fase de preparació per al Mundial de França

D'aquesta primera llista, el seleccionador espanyol haurà de descartar dos jugadors a més del porter Xoan Ledo, que està convocat com a convidat per participar en aquesta preparació mundialista

La selecció espanyola començarà la preparació del mundial de França el 26 de desembre (@rfeb)

El seleccionador espanyol d'handbol, Jordi Ribera, ha donat la llista de convocats que disputaran la fase de preparació per al mundial de França, que es jugarà de l'11 al 29 de gener del 2017. En la convocatòria, formada per 19 jugadors, hi ha la presència de sis catalans: Viran Morros, Valero Rivera, Joan Cañellas, Víctor Tomàs, David Balaguer i Adrià Figueras, a més dels blaugranes Gonzalo Pérez de Vargas i Raúl Entrerríos. D'aquesta primera llista, Ribera n'haurà de descartar dos jugadors, a més del porter Xoan Ledo, que està convocat com a convidat per participar en aquesta preparació mundialista.

La selecció espanyola d'handbol, vigent subcampiona d'Europa, arrencarà la fase de preparació per al Mundial de França el 26 de desembre, a la localitat madrilenya de Leganés. Després de quatre dies de treball, el seleccionador anunciarà el primer dels dos descartats que haurà de realitzar, ja que el porter Xoan Ledo només participarà en la primera etapa de la fase de preparació.
   
Els 17 jugadors restants es desplaçaran posteriorment a Irun, on disputaran, del 6 al 8 de gener, el Torneig d'Internacional d'Espanya, on s'enfrontaran amb Polònia, l'Argentina i Qatar. A la conclusió del torneig, el seleccionador donarà la llista definitiva de 16 jugadors per al Mundial de França, en el qual els espanyols es mesuraran en la primera fase, amb seu a Metz, a les seleccions d'Islàndia, Tunísia , Angola, Macedònia i Eslovènia.

La llista de convocats completa és la següent:

Porters: Gonzalo Pérez de Vargas (Barcelona Lassa), Rodrigo Corrales (Wisla Plock/Polònia), Xoan Ledo (Villa de Aranda)
Extrems drets: Víctor Tomás (FC Barcelona Lassa), David Balaguer (Nantes/França)
Laterals drets: Alex Duixebàiev (Vardar/Macedònia), Eduardo Gurbindo (Nantes/França)
Centrals: Raúl Entrerríos (Barcelona Lassa), Dani Sarmiento (Saint-Raphael/França)
Laterals esquerres: Joan Cañellas (Vardar/Macedònia), Carlos Molina (Naturhouse La Rioja), Iosu Goñi (Pays d'Aix/França), Alejandro Costoya (ABANCA Ademar Lleó).
Extrems esquerres: Valero Rivera (Barcelona Lassa), Ángel Fernández (Naturhouse La Rioja)
Pivots: Julen Aginagalde (Kielce/Polònia), Gedeón Guardiola (Rhein-Neckar Löwen/Alemanya), Adrià Figueras (Fraikin Granollers).
Defensor: Viran Morros (Barcelona Lassa).