Motor

Jonathan Rea s'imposa en la Cursa 1 tailandesa de superbikes i es fa fort en el lideratge del mundial

Les Kawasaki, amb el segon lloc de Tom Sykes, han començat dominant al circuit de Chang; Jordi Torres ha repetit el vuitè lloc d'Austràlia

Actualitzat

Després del doblet a Austràlia, Jonathan Rea ha fet el tres de tres en la Cursa 1 de la cita del mundial de superbikes a Tailàndia, que s'ha disputat avui, dissabte.

El vigent campió s'ha fet fort al capdavant de la classificació general amb una victòria ajustada sobre el seu company a Kawasaki, Tom Sykes, l'únic que ha rodat al seu ritme durant les 20 voltes de la prova.

Semblava que Michael van der Mark podia haver estat l'home a batre a la pista de Chang, però el pilot d'Honda ha arrencat lent des de la pole que havia aconseguit prèviament a la Superpole 2.

La parella de Kawasaki, en canvi, ha sortit esperitada i ha deixat tothom enrere abans d'arribar a la segona volta. Les dues Ducati de Chaz Davies i Davide Giugliano també han fet un pas al davant i s'han situat com a segona unitat en la prova.

Van der Mark ha hagut de remuntar fins a arribar pràcticament a roda dels homes de Kawasaki, però ha tingut una sortida de pista ha estat a punt de fer-lo anar per terra. Nicky Hayden ha acabat més mal parat: un problema mecànic a la seva Honda l'ha deixat fora de combat abans de poder fer mitja curas.

Al capdavant la cursa s'havia de decidir entre Rea i Sykes, i el domini del nord-irlandès ha quedat més manifest volta a volta. A l'anglès se'l veia preparat per llançar un atac en qualsevol moment, però mai podia reduir prou la distància per decidir-se.

En la penúltima volta, un pilot doblat ha destorbat Rea, amb la qual cosa Sykes ha pogut apropar-se prou per donar a la cursa el final emocionant que el públic esperava. El campió, però, s'ha sabut protegir en tot moment i ha acabat passant la línia primer.

Després de Sykes, Van der Mark ha passat la meta en tercera posició, però a gairebé 10 segons. Davies i Reiterberg han estat quart i cinquè, respectivament. Jordi Torres ha estat vuitè, el mateix resultat que va obtenir a Austràlia.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut