Motor

Jonathan Rea fa el doblet a Austràlia i comença el Mundial de superbikes com a líder sòlid

El campió del món ha remuntat vuit posicions en les cinc primeres voltes i ha tornat a protagonitzar una lluita aferrissada amb Chaz Davies; Jordi Torres no hi ha pogut participar a causa d'un problema tècnic.

Actualitzat

Jonathan Rea ha completat el doblet en la primera ronda del Mundial de superbikes 2017, a Austràlia, amb un triomf imponent en la cursa de diumenge. El vigent campió del món repeteix així l'èxit de l'any passat a Phillip Island, i comença la temporada com a líder sòlid en la classificació.

L'irlandès sortia des del novè lloc -a causa del nou reglament que preveu una graella invertida en la cursa 2-, però ha fet una remuntada fins al capdavament d'una manera tan ràpida com espectacular. Ha avançat posicions des que s'han apagat els semàfors i ha atrapat el líder provisional, Xavi Forés en la cinquena volta.

El seu gran rival, Chaz Davies, ha remuntat amb la mateixa eficàcia, i tots dos britànics s'han trobat roda amb roda abans del primer terç de la prova. El gal·lès ha superat Rea en el vuitè gir i ha intentat desenganxar-se, però no se n'ha sortit. Forés, Alex Lowes (que havia sortit el primer), Tom Sykes i Marco Melandri han seguit la parella de prop i han protagonitzat la lluita pel tercer lloc del podi.

Al davant, la guerra entre els dos primers ha tingut moments apassionaants. Davies ha fet tot el que ha pogut, però Rea li ha tancat totes les portes en els revolts finals, i ha passat la línia de meta amb prou feines amb 25 mil·lèsimes d'avantatge. Prou, en tot cas, per endur-se la segona victòria del 2017 i la 40a de la seva carrera esportiva en WorldSBK.

Melandri s'ha quedat finalment el tercer lloc, i ha compensat l'errada de dissabte amb una brillant actuació que li ha donat el primer podi en el retorn a les superbikes, i el 50è en la seva trajectòria en la categoria. Lowes ha repetit la quarta posició de dissabte i Forés ha estat cinquè.

D'altra banda, Jordi Torres ni tan sols ha pres la sortida de la cursa. El pilot de Rubí, que havia estat vuitè en la cursa 1, ha tingut un problema electrònic en la seva BMW durant la volta d'escalfament i ha hagut de dirigir-se als tallers, d'on ja no ha sortit.

Pel que fa a la classificació del Mundial, Rea comença com a líder amb 50 punts, deu més que Davies, l'únic que li ha pogut plantar cara en tot moment aquest cap de setmana. El tercer lloc ja és a 24 punts, i el comparteixen Sykes i Lowes.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut