Jonathan Rea
Rea s'ha mostrat intractable en el cap de setmana d'Assen (Reuters)
Motor

Jonathan Rea es fa intractable en totes les distàncies i treu un nou doblet a la cita d'Assen de Superbikes

Tom Sykes i Chaz Davies han completat l'habitual podi britànic per acabar el cap de setmana; Jordi Torres ha estat setè, i Xavi Forés, tretzè

Actualitzat

Jonathan Rea ha fet un nou cap de setmana perfecte en el Mundial de Superbikes i també ha guanyat la cursa 2 de la cita holandesa al circuit d'Assen, la número 200 des que competeix en la categoria. El vigent campió continua intractable i cap altre pilot se li pot acostar en aquesta primera fase del campionat.

Tot i que ha sortit des de la tercera fila de la graella, el nord-irlandès només ha necessitat tres voltes per aconseguir el cap del grup. Abans d'això, Xavi Forés, en primera instància, i Eugene Laverty s'han alternat al capdavant. El valencià ha arrencat per primera vegada des de la "superpole" gràcies al nou reglament de sortida en la segona prova.

Tom Sykes i Chaz Davies s'han afegit a Rea en els primers llocs, i més tard hi ha arribat Michael van der Mark. En el vuitè gir Marco Melandri ha caigut quan havia avançat Forés, que ha hagut de frenar per no topar amb ell.

A l'equador de la cursa, els dos homes de Kawasaki ja havien posat gairebé tres segons de distància amb els pilots que rodaven a continuació, amb Davies en terra de ningú i Van der Mark rodant al límit per intentar atrapar el gal·lès.

Arribats a l'última volta, la resolució de la cursa ha brindat un nou duel entre els dos companys. Sykes ha mirat de mantenir la roda de Rea per intentar superar-lo en els últims metres. Però el campió ha sabut guardar una diferència mínima, 25 mil·lèsimes, que li ha donat la cursa.

Davies s'ha quedat la tercera posició del podi, i Van der Mark ha estat quart. Jordi Torres ha remuntat des del dotzè lloc de la sortida i ha estat setè; Forés ha acabat tretzè.

En la classificació del Mundial, Rea ja té 191 punts i n'hi treu 64 a Sykes. Davies és el tercer, a 84 del líder.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut