Motor

Jonathan Rea comença el Mundial de superbikes amb una victòria a la primera cursa d'Austràlia

Chaz Davies i Tom Sykes han completat el podi de la prova inaugural, en quèl Xavier Forés i Jordi Torres ha estat sisè i setè, respectivament

Actualitzat

Jonathan Rea ha començat la temporada de superbikes allà on l'havia deixat: guanyant. En la primera cita del 2017, a Austràlia, el campió s'ha adjudicat la primera cursa aquest dissabte, tot i que no ho ha tingut fàcil. Ha estat una cursa de competició en grup, amb moltes alternatives, i sense un clar favorit fins a l'últim revolt.

La cursa ha tingut Marco Melandri com a animador inicial després d'una gran sortida, a la qual Chaz Davies ha respost bé. Rea també ha reaccionat i, passada la primera volta, ja anava al capdavant. Aquest trio s'ha convertit en quintet aviat quan Xavi Forés i Alex Lowes han aconseguit connectar.

En la cinquena volta, Melandri ha recuperat la primera posició, i, fins a l'equador de la cursa, s'ha viscut una batalla interessant en què tant Rea com Lowes han buscat el protagonisme.

Quan faltaven vuit voltes, un error de Melandri l'ha tret de la pista i l'ha deixat sense opcions. Tot ha quedat llest per a un final apassionant en què, ja amb Tom Sykes instal·lat a l'escenari, els pilots britànics s'han disputat el triomf. La lluita entre Rea i Davies ha tingut moments memorables, fins que el campió ha donat el cop d'autoritat en un últim esforç. Ha arribat a l'últim revolt amb un avantatge mínim, però ha sabut mantenir-lo amb la resistència dels veterans, i ha obligat Davies a conformar-se amb el segon lloc.

Sykes, lleugerament endarrerit, ha completat el podi de dissabte a Phillip Island. Lowes, després de tants esforços, ha acabat quart. Xavier Forés ha acabat en un bon sisè lloc, i Jordi Torres ha estat setè.

La segona cursa de superbikes d'Austràlia començarà a les 5.00 del matí de diumenge. Esport3 oferirà la jornada en directe des de les 3.15 de la matinada, amb l'arrencada de la cursa de Supersport.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut