Girona

Jonás Ramalho, passat i present abans d'un Girona-Athletic

Jonás Ramalho s'ha fet amb un lloc a l'eix de la defensa. A les portes d'un Girona-Athletic, el central basc repassa moments destacats de la seva vida personal i futbolística.

Cristina BusquetsActualitzat

Jonás Ramalho viurà aquest diumenge un partit especial. El central basc s'enfrontarà al club que el va fer créixer, l'Athletic. A la primera volta, Ramalho no va jugar a San Mamés, però a mesura que ha avançat la temporada ha anat agafant presència a l'equip titular i espera, aquest cop, poder enfrontar-se al seus excompanys.

Els orígens de Ramalho l'han influenciat en la seva manera de ser:

"Em considero un basc amb trets d'angolès o africà". "El meu pare és d'Angola i allà quan era nen les coses eren molt complicades i m'ha fet veure que la vida fora dels països europeus és més complicada. Després hi ha la part de la meva mare que és de Bilbao. És una barreja de la qual n'estic molt orgullós".

El central blanc-i-vermell, però, també té bones paraules per una ciutat que l'ha permès créixer com a persona i com a jugador:

"Girona per a mi a dia d'avui és una ciutat molt especial. La meva primera sortida futbolística va ser aquí. Era molt jove i vaig venir sense conèixer a ningú".

A Girona, Ramalho hi va arribar sol, ja que la seva gran amistat, el "germà" com ell anomena Iker Muniain, continua a Bilbao. A Montilivi, però, el '4' del Girona ha forjat una gran amistat amb Johan Andrés Mojica, un dels que considera també com a germa:

"Són els meus dos "bros" com nosaltres diem. Iker per a mi és una persona molt especial perquè pràcticament des de que som nens estem junts, no? Encara que jo estigui aquí i ell estigui a Bilbao seguim tenint molt de contacte".

Aquí (Mojica) per a mi és una peça clau. No el coneixia fins arribar aquí, sí que és cert que nosaltres sempre jugàvem en contra i ens coneixiem d'això".

Dues persones que també han marcat Jonas Ramalho són Marcelo Bielsa i Pablo Machín. L'argentí perquè el va fer debutar a Primera amb l'Atlètic i el segon, perquè l'ha permès consolidar-se com a jugador de Primera Divisió.

"Per la seva manera d'entrenar vaig aprendre moltes coses (Bielsa). Vaig debutar a Sevilla i vaig haver de jugar de pivot, vaig haver de marcar Ivan Rakitic. Aquell moment em va marcar molt. Era el primer noi negre que debutava a l'Athletic de Bilbao en molts anys. Fer història en un club com és l'Athletic de Bilbao és una cosa de la qual n'estic molt content"

"Machín és un gran entrenador perquè es podria dir que en la meva segona etapa com a futbolista en sortir de Bilbao ha estat ell qui m'ha donat la confiança i el que a dia d'avui m'esta fent jugador"

Diumenge serà un dia especial per a Ramalho, un jugador marcat pels seus dos clubs, l'Athletic i el Girona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut