L'atleta, llebre a la Marató de Barcelona, ha estat el guanyador sorpresa (EFE)
Atletisme

Jonah Kipkemoi: "Sóc el primer sorprès per la meva victòria"

La història de Kipkemoi no deixa ningú indiferent. De petit, en un incendi es va fer cremades a la part dreta de la cara i al braç dret que li van provocar seqüeles físiques.

Actualitzat

El corredor kenyà Jonah Kipkemoi Chesum, guanyador en categoria masculina de la 39a edició de la Marató de Barcelona, ​​s'ha mostrat sorprès per la victòria aconseguida, ja que competia com a llebre, però s'ha quedat sol i ha decidit seguir fins al final. "La d'avui era la meva primera marató. He participat en alguna mitja marató i m'han anat bé. La veritat és que no esperava aquesta marca. Estic realment sorprès", ha afegit.

La història de Kipkemoi no deixa ningú indiferent. De petit, en un incendi es va fer cremades a la part dreta de la cara i al braç dret que li van provocar seqüeles físiques. L'any 2012, amb 22 anys, va ser triat per Kènia per competir en la categoria T46 dels Jocs Paralímpics de Londres 2012. Va destacar sent sisè en els 800 metres i setè en els 1.500.

"Ara estic en la categoria T47 i competeixo tant en paralímpics com en absoluts. Crec que puc fer un bon paper en les competicions. Seguiré a Europa i no sé quina serà la meva pròxima competició", ha dit.

L'etíop Helen Bekele, de 22 anys, vencedora en categoria femenina, on ha establert, amb 2:25:04, un nou rècord, ha assegurat que la cursa ha estat "molt ràpida", gràcies a la feina de les llebres.

"Pensava que la meva compatriota Tsegaye Melesech, amb millor marca que jo, guanyaria, però he tirat fort. Melesech s'ha quedat una mica enrere i jo m'he sentit bé i la meva llebre m'ha acompanyat. En absolut pensava que avui baixaria en minuts la meva marca personal ", ha dit.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut