Maverick Viñales
Maverick Viñales ha fet la tercera "pole" de la temporada (EFE)
Motor

Maverick Viñales s'emporta la "pole" de MotoGP en un final boig al GP d'Itàlia

Rossi i Dovizioso completen la primera fila, mentre que Pedrosa i Márquez seran a la segona; Morbidelli li pispa la "pole" a Àlex Márquez en Moto2, i McPhee sortirà primer en Moto3 després que Jorge Martín ha estat sancionat.

Actualitzat

Maverick Viñales ha estat el més fort en les últimes voltes de la classificació per al Gran Premi d'Itàlia, i s'ha imposat en una batalla a sis bandes en la qual han participat tots els favorits i on fins i tot Tito Rabat, classificat per primera vegada per a la Q2, ha tingut opcions d'entrar en la primera fila.

L'empordanès ha fet la tercera "pole" de la temporada gràcies a dues últimes voltes magnífiques, que han tallat definitivament una successió al capdavant de la taula classificatòria que ha vist passar Valentino Rossi, Marc Márquez, Andrea Dovizioso i Dani Pedrosa.

Finalment, Rossi ocuparà el segon lloc de l'engraellat, amb la qual cosa Yamaha fa un doblet a la casa de Ducati. L'ídol italià no ha notat l'efecte d'una caiguda al final del quart lliure, ni les seqüeles de l'accident de motocròs. Tampoc ho ha fet Viñales, que va tenir una caiguda perillosa en els entrenaments de divendres.

El tercer en la sortida de diumenge serà Dovizioso, i la segona fila l'ocuparan Michele Pirro, Pedrosa i Márquez. El de Ducati obté el millor resultat de la seva carrera, i a les Honda capdavanteres els ha faltat un plus de velocitat punta en el moment de la veritat.

Jorge Lorenzo sortirà setè, mentre que Rabat ha estat finalment novè. Aleix Espargaró ha donat la nota negativa amb una caiguda que l'ha relegat al dotzè i últim lloc de la Q2.

Johann Zarco ha estat l'altra decepció. El francès aspirava a tot després d'haver pujat des de la Q1 amb quatre voltes finals brillants, però només ha pogut ser onzè. En tot cas, ho ha fet millor que Andrea Iannone, Pol Espargaró, Cal Crutchlow i Thomas Folger, que s'ha quedat en la primera tanda.

Morbidelli, per 36 mil·lèsimes  

Franco Morbidelli li ha pres la cartera a Àlex Márquez en l'últim instant de la classificació de Moto2. L'italià ha fet un quart parcial estratosfèric en l'última volta de la sessió i ha superat el petit dels Márquez per només 36 mil·lèsimes quan tot feia pensar que la "pole" estava decidida.

El pilot català sortirà segon diumenge i, tot i que se li ha escapat el primer lloc, ho farà amb molt bones sensacions. Després de la lesió de peu que es va fer a Le Mans, ha estat el més regular des que els entrenaments van començar divendres al matí.

Mattia Pasini completarà la primera fila i, des de la segona, pressionaran Thomas Luthi, Takaaki Nakagami i Luca Marini. Jorge Navarro apareix en el setè lloc.

Isaac Viñales ocuparà la posició 19; Xavi Vierge, la 20; Àxel Pons, la 25, i Èdgar Pons, la 31.

McPhee sortirà primer en Moto3

Jorge Martín ha fet la "pole position" en Moto3, però no podrà sortir primer des de l'engraellat de diumenge a causa d'una sanció a l'equip Gresini que li fa perdre dotze llocs (es podrien reduir si hi ha un recurs abans de la cursa). Amb això, el primer serà John McPhee, que ha lluitat fins a la línia d'arribada amb Joan Mir per aquesta "pole".

La feina del mallorquí ha tingut un mèrit especial, després que ha caigut en la seva primera volta, abans de poder marcar cap temps, i amb prou feines ha pogut tenir la moto a punt per als últims cinc minuts de la sessió. Fins aquí, era Fabio di Giannantonio, un dels protagonistes dels lliures, qui dominava, però tot ha canviat quan el grup al complet ha sortit del "pit lane" per fer l'última volta ràpida. Aquesta arrencada ha estat un autèntic xou d'especulació entre tots els pilots, que esperaven l'estirada dels més ràpids per posar-s'hi a rodar. Ha estat una lluita d'aquest tipus la que ha fet que Martín superés Di Giannantonio en l'última recta, amb una maniobra molt ajustada i no exepta de risc.

Encara que la sanció es redueixi, la primera fila queda definida amb McPhee, Mir i Di Giannantonio. En la segona hi haurà Nicolo Bulega (també refet d'una caiguda), Juanfran Guevara i Romano Fenati. Aron Canet ha estat 14è, i Albert Arenas, 20è.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut