Marc Márquez
Marc Márquez ja és el pilot amb més "poles" (EFE)
Motor

Marc Márquez estrena el compte de "poles" de la temporada al GP de l'Argentina

El pilot de Honda ja té el rècord de primeres classificacions al mundial de motociclisme, 66, en superar Jorge Lorenzo

Actualitzat

Marc Márquez ha fet la primera "pole position" de la temporada en ser el més ràpid en els entrenaments oficials per al Gran Premi de l'Argentina de MotoGP que aquest diumenge es disputa al circuit de Termas de Río Hondo. Amb això suma un nou rècord al seu currículum: ja és el pilot amb més primers llocs en classificació, 66, per sobre dels 65 de Jorge Lorenzo i els 65 de Valentino Rossi.

La sessió ha començat teòricament en sec, però també ha plogut cap al final, així que Márquez ha sabut adaptar-se bé amb els pneumàtics a les condicions canviants de l'asfalt, i els seu registre (1.47,512) ha superat tots els favorits i també els no tan favorits.

La sorpresa de la jornada ha estat Karel Abraham, que pilota la Ducati no oficial més antiga del campionat, i que ha aconseguit una increïble segona posició. De fet, ha anat primer durant molts minuts, fins que el de Cervera l'ha superat. El tercer classificat ha estat Cal Crutchlow.

Dani Pedrosa, que ha hagut de passar la Q1, en la qual ha estat primer gràcies a una fantàstica última volta, finalment ha estat cinquè a la Q2. Del sisè al vuitè lloc, sortiran Maverick Viñales, Rossi (segon de la Q1) i Aleix Espargaró.

De fet, la classificació s'ha caracteritzat pel pobre paper de molts pilots importants, que després de la suspensió de diverses sessions de lliures també s'havien vist relegats a la Q1 i no n'han sortit. És el cas de Lorenzo, que diumenge haurà de sortir des del 16è lloc.

A la Q1 també s'hi ha quedat Pol Espargaró (18è), Tito Rabat (20è) i Àlex Rins (23è).

McPhee fa la "pole" de Moto3

John McPhee ha estat el més ràpid en l'entrenament classificatori de Moto3. És la tercera "pole" del britànic després de les dues que va aconseguir el 2015 (Austràlia i València).

McPhee ha marcat un temps d'1.49,094, poc més d'una dècima més ràpid que el segon, Nicolò Bulega (KTM) i més de dos que l'espanyol Jorge Martín (Honda), tercer. Jorge Martín completarà la primera fila de l'engraellat.

Joan Mir ha estat perjudicat per una errada quan volia apartar-se dels pilots que esperaven el seu rebuf, i se n'ha anat massa llarg en un revolt de les voltes crucials. Això l'ha relegat al 16è lloc.

Arón Canet ha estat quart, i Albert Arenas s'ha hagut de conformar amb la 19a posició després que ha caigut en les primeres voltes.

La primera "pole" de KTM

Miguel Oliveira li ha donat al fabricant austríac KTM la primera millor classificació d'entrenaments en ser el més ràpid en la sèrie oficial de Moto2.

El portuguès ha fet un millor temps d'1.45,616, amb prou feines 99 mil·lèsimes més ràpid que Franco Morbidelli i una mica més de dues dècimes respecte d'Àlex Márquez.

La pluja ha caigut insistentment al principi de la sessió i ha fet difícil la feina dels pilots, fins al punt que hi ha hagut diferències de gairebé deu segons entre alguns primers registres i els definitius.

En la segona línia s'han situat Thomas Luthi, Jesko Raffin i Mattia Pasini, mentre que en la tercera s'han classificat Xavier Vierge, Sandro Cortese i Xavier Simeon.

Àxel Pons ocuparà el 15è lloc de l'engraellat; Isaac Viñales, el 21è, i Èdgar Pons, el 23è. 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut