Ciclisme

John Degenkolb guanya a l'esprint la Milà-Sanremo, la primera gran clàssica de ciclisme de la temporada

La "Classicissima" ha tingut uns últims 25 quilòmetres d'alta intensitat, on els atacs i les caigudes han estat protagonistes

Actualitzat

John Degenkolb (Giant-Alpecin) ha aconseguit la victòria a la Milà-Sanremo, el primer "monument" de la temporada de grans clàssiques, batent a l'esprint l'últim campió, el noruec Alexander Kristoff (Katusha). El corredor alemany ha trigat 6 hores, 46 minuts i 16 segons a cobrir els 293 quilòmetres de la "Classicissima", la cursa més llarga del calendari.

Amb temps plujós i 8 graus de temperatura, un grup d'onze corredors han format la fuga del dia quan tot just s'havien cobert 25 quilòmetres: Jan Bárta (Bora-Argon 18), Sebastián Molano (Colòmbia), Maarten Tjallingii (Lotto), Andrea Peron (Novo Nordisk), Stefano Pirazzi (Bardiani), Adrian Kurek (Polkowice), Matteo Bono (Lampre-Merida), Serge Pauwels (MTN-Qhubeka), Julien Bérard (Ag2r), Tiziano Dall'Antonia i Marco Frapporti (Androni Giocattoli). L'avantatge màxim de la fugida no ha superat els 10 minuts. L'última vegada que una escapada va arribar a la meta, el 1982, la diferència màxima havia superat els onze minuts.

Els equips Trek i Katusha han estirat el grup per baixar el marge i després hi han col·laborat el Tinkoff-Saxo (per Peter Sagan) i el Lampre-Merida (per Filippo Pozzato, l'últim guanyador italià). A la "Classicissima", Bono, l'últim supervivent de la fugida, l'han atrapat en l'ascens a la Cipressa, a 25 quilòmetres de la meta.

Amb els equips Sky i BMC particularment actius, els atacs -i les caigudes- han proliferat en el gran grup. Des del cim del Poggio fins a Via Roma, a la meta, hi havia només 5 quilòmetres, de manera que una bona posició a la cota era decisiva. L'italià Daniel Oss (BMC) i el britànic Geraint Thomas (Sky) han obert un petit forat a dalt, i a la base del Poggio, a 9 quilòmetres del final, només tenien 17 segons. L'italià ha estat absorbit quan en faltaven 7 pel final per un primer grup liderat pel Katusha, i poc després Thomas ha tingut la mateixa sort. La cursa ha quedat abocada a l'esprint amb una trentena de corredors, entre els quals Degenkolb ha estat el més fort.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut