Barça

Johan Cruyff reclama a la seva autobiografia el seu paper com a descobridor del talent de Pep Guardiola

A la seva autobiografia, el difunt entrenador del FC Barcelona revela el seu paper clau en la carrera del migcampista del Barça, ara tècnic del Manchester City

Actualitzat

El diari "L'Equipe" ha avançat aquest dissabte extractes de l'autobiografia que el difunt Johan Cruyff va escriure amb la col·laboració del periodista del "Sunday Times" David Walsh. L'holandès, mort el passat mes de març, reclama el mèrit d'haver vist les immenses possibilitats futbolístiques de Pep Guardiola.

"El Barça se'l volia treure de sobre. El consideraven massa prim, dolent en defensa i nul en el joc aeri. El que ningú veia era que tenia les qualitats per triomfar: intel·ligència en el joc, velocitat en l'execució tècnica. Si jo no hagués estat al FC Barcelona, segurament l'haguessin venut a un club de segona", explica Cruyff.

La llegenda del futbol mundial també va aconsellar al seu antic jugador quan va rebre l'encàrrec de ser el primer entrenador blaugrana: "Volia per sobre de tot fer-li veure que ell havia de ser el cap, qui prengués les decisions i assumís les seves conseqüències. En aquest sentit, Pep segueix la mateixa línia que jo".

Cruyf també reconeix a les seves memòries, que encara no han sortit a la venda, que el seu fill Jordi ha estat "el més afectat de tots els seus fills" per les seves decisions, per les sospites al llarg de la seva carrera com a jugador a l'Ajax i el Barça de veure's beneficiat per les decisions del seu pare.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut