Johan Cruyff, saludant els aficionats el dia del seu comiat com a jugador del Barça, l'any 1978 (EFE)
Futbol

Johan Cruyff mor als 68 anys víctima d'un càncer de pulmó

El jugador i entrenador que més ha marcat el Barça mor a causa del càncer que se li va detectar a l'octubre passat

Actualitzat

Johan Cruyff, un dels grans símbols del barcelonisme però també del futbol mundial, ha mort aquest dijous als 68 anys. L'holandès patia un càncer de pulmó que se li havia detectat el passat mes d'octubre. La seva última aparició en públic va ser en els tests de pretemporada de la F1, el passat mes de març al circuit de Catalunya, quan va saludar el seu jove compatriota Max Verstappen.

Cruyff  deixa un llegat inesborrable al Futbol Club Barcelona, tant en la seva etapa com a jugador com en la seva faceta d'entrenador. El jugador holandès, que havia guanyat tres Copes d'Europa consecutives amb l'Ajax, va fitxar pel Barça per una suma rècord de l'època de 100 milions de pessetes. La seva arribada va canviar l'ànim d'un equip deprimit i el va convertir en campió de Lliga, trencant una sequera de 14 anys.

També com a entrenador el seu pas va suposar un salt de qualitat de l'equip, que va passar a practicar un joc dinàmic i estètic, amb el que va aconseguir trencar diverses fites: amb ell, l'equip va guanyar per primera vegada quatre Lligues consecutives (90-94) i, sobretot, va guanyar la seva primera Copa d'Europa (1992). Les seves diferències amb l'aleshores president, Josep Lluís Núñez, van donar pas a una destitució traumàtica, l'any 1996.    

Des d'aleshores, Cruyff va reduir la seva activitat. Destaca el seu paper com a seleccionador català del 2009 al 2011. 

NOTÍCIES RELACIONADES
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut