Futbol Internacional

Johan Cruyff, convençut de redreçar la crisi esportiva del Chivas en la seva presentació oficial

L'holandès Johan Cruyff, actual seleccionador de Catalunya, ha reconegut que arriba als Chivas de Guadalajara amb la responsabilitat de fer ajustos necessaris fins i tot en la direcció tècnica, perquè l'equip reprengui el camí que l'ha portat a ser l'equip més popular i amb més títols, amb 11, del futbol mexicà. Cruyff, de 64 anys, ha estat presentat de forma oficial com a assessor tècnic del Guadalajara, amb la promesa de treure l'equip de la pitjor crisi de la seva història. "Sí, tindrem aquesta responsabilitat, perquè el primer equip sempre està enfocat als resultats i és normal que, si un director no guanya, se'n va", ha declarat l'holandès, que ha signat un contracte de tres anys amb possibilitat de renovació.

Actualitzat
L'extècnic del Barça ha dit que la seva presència pot donar "una empenta" perquè el primer equip millori el seu rendiment i està convençut que els bons resultats han d'arribar "al més aviat possible". Cruyff ha assegurat que les pròximes setmanes farà un diagnòstic per saber "què està passant" amb els jugadors i el cos tècnic, així com en el projecte de forces bàsiques. "Hi ha molta qualitat, però sempre detalls que cal compaginar i ajustar, el problema pot ser mental, tècnic o qualsevol cosa i cal veure què està passant", ha assegurat.

El Guadalajara és l'únic equip que no ha guanyat en el torneig Clausura 2012 i segueix en l'últim lloc amb dos punts de 21 possibles, mentre que, en la Copa Libertadores, certamen en el qual va arribar a la final fa dos anys, va quart del Grup 7, amb un punt, després d'un empat i una derrota.

El propietari del Chivas, Jorge Vergara, ha considerat que l'arribada de Cruyff serà un punt d'inflexió per a la institució i el futbol mexicà i ha assegurat que donarà a l'holandès i el seu equip "tota la llibertat" per fer els canvis perquè el club mexicà es converteixi en un club "molt més gran que el Barcelona".

A la presentació oficial, davant d'unes mil persones que han assistit a l'Estadi Omnilife, l'holandès ha demanat als seguidors paciència i fidelitat a la samarreta, perquè ha assegurat, ells són "una part molt important" del club.


Anar al contingut