Ciclisme

Joaquim Rodríguez recupera la força sota la pluja i guanya l'etapa reina dels Pirineus

No hi ha variacions a la general del Tour entre els favorits, que s'han atacat constantment en els últims quilòmetres del Plateau-de-Beille

Actualitzat

Joaquín Rodríguez ha aconseguit aquest dijous la segona victòria en aquest Tour de França, un triomf èpic aconseguit sota la tempesta al Plateau-de-Beille, de categoria especial, el cim on ha culminat la jornada més dura dels Pirineus. És el tercer triomf parcial del ciclista del Katiuixa, de 36 anys, que el 2010 es va imposar a Mende i aquest any en la tercera etapa al Mur de Huy.

El Purito ha estat el millor d'una escapada de 22 corredors que ha estat activa la major part de l'etapa i que ha aprofitat per quedar-se sol en l'últim ascens i deixar enrere els últims supervivents de la fuga, Fulgsang, que ha acabat segon, i Bardet.

A vint minuts, a mitja ascensió del Plateau-de-Beille, el grup dels favorits ha donat espectacle. Froome ha hagut de resisitir els atacs de tots els rivals, que han volgut mesurar les forces del líder, començant per Contador i passant per Nibali, Valverde i Quintana, que ho ha provat dues vegades. Ha quedat clar que aquesta vegada les forces estaven igualades, i cap corredor ha aconseguit desenganxar-se prou per intentar l'escapada definitiva. A més, Froome ha posat els seus companys d'equip al davant, per imprimir un ritme fort que ha neutralitzat les hostilitats. Només Valverde ha pogut fer un fort esprint en els últims metres que només li ha fet guanyar un segon. Ha estat l'únic moviment que hi ha hagut en la classificació general després de la gran etapa dels Pirineus.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut