"Purito" Rodríguez correrà el Tour i la Vuelta 2014 (Foto: Reuters)
Ciclisme

Joaquim Rodríguez busca una victòria a Il Lombardia per situar-se com a número 1 del rànquing de la UCI

Joaquim "Purito" Rodríguez sortirà aquest diumenge a defensar el títol a Il Llombardia, la clàssica italiana abans coneguda com Giro de Llombardia, que pot fer pujar al cilcista català fins al número 1 del rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI). Chris Froome, el seu màxim rival, és baixa d'última hora per una inflamació en l'articulació sacroilíaca, segons ha informat l'equip Sky en un comunicat. Esport3 i esport3.cat oferiran en directe el desenllaç de la prova a partir de les 14.30 del migdia.

Actualitzat
Joaquim "Purito" Rodríguez sortirà aquest diumenge a defensar el títol a Il Llombardia, la clàssica italiana abans coneguda com Giro de Llombardia, que pot fer pujar al ciclista català fins al número 1 del rànquing de la Unió Ciclista Internacional (UCI). Esport3 i esport3.cat oferiran en directe el desenllaç de la prova a partir de les 14.30.
 
Després de la decepció per la plata mundialista a Florència, el corredor de l'equip Katusha intentarà revalidar la victòria aconseguida en l'edició del 2012 i aconseguir així amb, els 100 punts per a la classificació del Tour Mundial reservats al guanyador, prou punts per superar l'avantatge de 80 que actualment té el britànic Chris Froome, líder amb 587 punts.

El duel entre Purito i Froome havia d'acaparar gran part de l'atenció de la carrera, però el britànic i últim guanyador del Tour de França és baixa d'última hora per una inflamació en l'articulació sacroilíaca, segons ha informat l'equip Sky en un comunicat. Un altre focus d'interès serà la presència de l'italià Ivan Basso i l'espanyol Alberto Contador, que intentaran redimir-se després d'una temporada discreta, en què fins ara no han coincidit damunt de la bicicleta en cap competició del calendari.

El temut "mur de Sormano"

La cursa llombarda tindrà enguany sortida a la localitat de Bergamo i arribada a Lecco, al nord d'Itàlia, amb un recorregut de 242 quilòmetres, a través de pujades com la de Valico di Valcava, Colle Brianza, Madonna del Ghisallo, Villa Vergano i Satisfà di Sormano, inclòs el llegendari "mur de Sormano". I és que el 2013 els corredors hauran de tornar a enfrontar-se al temut "mur de Sormano", un pendent que va ser recuperat l'any passat després d'una absència de mig segle, ja que des de 1962 no formava part del recorregut de la cursa .
 
Amb gairebé dos quilòmetres de longitud, 304 metres de desnivell, un pendent mitjà del 15,8% i màxima d'entre el 25 i el 27%, "Purito" Rodríguez té el rècord de temps en aquesta escalada, el que va aconseguir l'any passat en 9 minuts i 2 segons. Aquesta pujada pot tornar a resultar clau per determinar qui serà el guanyador d'aquesta edició d'Il Llombardia, la penúltima prova del Tour Mundial de l'UCI, que tancarà la temporada de l'11 al 15 d'octubre a Pequín.
Anar al contingut