Ciclisme

Joaquim "Purito" Rodríguez anuncia la seva retirada del ciclisme professional a finals d'aquesta temporada

El ciclista de Parets del Vallès posarà el punt final a disset temporades de carrera com a esportista professional a finals d'aquesta temporada

Actualitzat

Joaquim "Purito" Rodríguez ha aprofitat la jornada de descans del Tour per anunciar que es retira del ciclisme professional als 37 anys. Entre llàgrimes i aplaudiments dels periodistes, el català ha destacat que "volia deixar-ho en un nivell alt per què no volia deixar de gaudir com he gaudit amb aquest esport".

El "Purito" ho tenia decidit des de l'any passat, però es volia reservar anunciar-ho a la terra on s'ha fet ciclista professional, Andorra. L'objectiu a curt termini, acabar el Tour en la millor posició, disputar una gran Volta a Espanya i posar la cirereta als Jocs Olímpics de Rio de Janeiro. Després, en un futur més llunyà, Rodríguez es veu seguint treballant en el món de la competició de les dues rodes.

El de Parets del Vallès posa punt final a disset temporades de carrera esportiva amb un palmarès envejable: guanyador de 8 etapes a la Volta a Espanya, segon a l'edició de 2015 i tercer a la de 2012; 3 etapes al Tour, tercer a la general el 2013 i 2 etapes al Giro d'Itàlia, segon a la general del 2012, a més de proclamar-se campió de la Volta a Catalunya el 2010 i el 2014 i d'aconseguir la medalla de plata en el Campionat del Món de ciclisme en ruta del 2013.

Actualment, el "Purito" és cinquè al Tour i espera fer un bon paper a la ronda francesa l'any de la seva retirada.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut