Le Mans
Un dels moments de la caiguda múltiple en la prova de Moto3 a Le Mans
Motor

Joan Mir guanya un GP de França de Moto3 atípic, després d'una caiguda múltiple sense precedents

La cursa ha estat marcada per un accident en la segona volta que ha involucrat gairebé tots els pilots; en la represa, Canet i Di Giannantonio han aconseguit pujar al podi

Actualitzat

Joan Mir ha consolidat el lideratge d'una cursa molt accidentada però que li ha anat molt bé per als seus interessos al Gran Premi de França de Moto3. El mallorquí ha obtingut la tercera victòria de la temporada i, a més, s'ha beneficiat de les caigudes dels dos principals competidors, Jorge Martín i Romano Fenati, que ha caigut en la segona part de la prova.

El segon ha estat Arón Canet, que s'apunta a la lluita pel campionat. Ha acabat segon, i amb els 20 punts sumats puja al tercer lloc de la classificació. El tercer a pujar al podi ha estat Fabio di Giannantonio.

Però la cursa ha estat marcada per un accident multitudinari que ha involucrat la pràctica totalitat dels pilots, en el revolt 3, durant la segona volta. En aquest sector, just en la part on els pilots comencen a plegar, la pista s'havia omplert d'oli a causa d'un xoc entre quatre motos en el primer gir. Del primer a l'últim, els pilots han anat lliscant i topant els uns amb els altres i amb les motos, fins a l'escapatòria. Una imatge dantesca, probablement mai vista en el Mundial de motociclisme.

L'accident ha fet aturar la cursa durant una llarga estona, fins que els comissaris s'han assegurat que la pista era completament neta. La majoria de pilots han tingut temps d'arribar al taller i fer les reparacions necessàries per a la segona sortida de la cursa, que els directors han reduït a 16 voltes.

En aquesta fase tot ha continuat com apuntava abans de la interrupció. Fenati ha arrencat molt bé, i Martín li ha anat al darrere, mentre Mir s'ho mirava a una certa distància. Les caigudes dels dos primers han deixat el camí franc al tercer, que ha corregut les últimes vuit voltes en solitari, molt destacat d'un grup perseguidor que portava Darryn Binder, Juanfran Guevara, Canet, Marcos Ramírez, Andrea Bastianini, Di Giannantonio, Jakub Kornfeil i Jules Danilo.

Binder i Ramírez han estat els més ambiciosos, i ho han pagat anant per terra un altre cop. Canet, en canvi, ha estat el més llest i s'ha esperat al penúltim revolt per llançar l'atac que l'ha portat al segon podi seguit, després de la victòria a Jerez en el gran premi anterior.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut