Joan Mir aixeca el trofeu del guanyador del GP de la República Txeca
Joan Mir aixeca el trofeu del guanyador del GP de la República Txeca
Motor

Joan Mir consolida el lideratge de Moto3 amb una victòria al Gran Premi de la República Txeca

El mallorquí ha demostrat més ofici que Romano Fenati en els moments decisius de la cursa; Arón Canet remunta catorze posicions per ocupar el tercer graó del podi

Actualitzat

Joan Mir ha aconseguit la sisena victòria de la temporada -la segona seguida- en imposar-se al Gran Premi de la República Txeca de Moto3, aquest diumenge al circuit de Brno. Aquest triomf li permet augmentar l'avantatge en la classificació del Mundial.

Mir ha sabut esperar la seva oportunitat per superar els seus rivals d'escapada i sentenciar, tot i els esforços de Romano Fenati. L'italià comença a necessitar desesperadament retallar punts al líder, que ara ja en té 190, amb un avantatge de 42.

El tercer lloc del podi se l'ha endut un Arón Canet molt condicionat pels resultats de la classificació. Ha hagut de sortir des de la sisena línia i s'ha vist obligat a fer una gran remuntada.

Juanfran Guevara ha comandat la cursa, que s'ha declarat "en aigua". Des del semàfor vermell ha portat la iniciativa, seguit de prop per Gabriel Rodrigo, el seu company a KTM. Cap al final de la primera volta, però, se'ls ha afegit un grup important en el qual rodaven la majoria dels favorits, incloent-hi Mir.

En aquest inici ja s'han produït les primeres caigudes: María Herrera i Jules Danilo. A més, Albert Arenas i Enea Bastiani han rebut sancions de dotze posicions en l'engraellat.

Guevara ha aguantat dues voltes fins que Bo Bendsneyder ha fet un pas endavant, sense que Mir el perdés de vista. Se'ls han unit Marc Ramírez i Nakarin Atiratphuvapat, un pilot que sempre despunta en condicions d'aigua.

El ritme imposat per Guevara i Bendsneyder els ha permès consolidar un petit avantatge per sobre del segon durant gairebé tota la cursa, mentre que en el grup perseguidor s'intercanviaven les posicions frenèticament fins que, quan quedaven set voltes, Mir i Fenati s'han escapat decidits a prendre el cap de la cursa.

Cinc voltes abans del final, Fenati s'ha situat líder, però la posició li ha durat poc. Guevara no es volia rendir i ha reaparegut per proposar un duel interessant, mentre que Mir esperava atent, just al darrere, la seva oportunitat. Li ha arribat quan només quedaven tres voltes. Ha deixat enrere Bendsneyder i Guevara, i ja només Fenati li ha pogut seguir el ritme fins a l'arribada. Mentrestant, els altres dos en discòrdia han vist com Canet, que fins aquí s'havia mantingut en un segon pla dins del grup, els ha sorprès per esgarrapar el tercer lloc.

A Mir li ha tocat fer la part més important de la feina en els dos últims revolts, on ha demostrat molt ofici per prendre els metres mínims d'avantatge i així impedir que Fenati intentés atacar-lo per aspiració en la recta. Fins al final, el líder del campionat ha seguit l'estratègia perfecta i ha obtingut una victòria brillant.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut