Futbol

Joan Laporta es nega a declarar en castellà davant el jutge

Joan Laporta s'ha negat a parlar en castellà davant el jutge, citat com a testimoni en el litigi que mantenen el club blaugrana i l'empresa MCM per l'explotació publicitària de la façana de La Masia

Actualitzat

Aquest dilluns ha començat el judici en què l'empresa publicitària reclama 100 milions d'euros al Barça per incompliment de contracte. El moment tens de la sessió ha arribat quan Joan Laporta ha insistit a fer la declaració en català, i l'advocat de MCM, el mediàtic Mario Conde, li ha recriminat la seva actitud. La vista ha estat a punt d'ajornar-se per la falta d'un traductor, però finalment s'ha pogut fer sense més incidències.

"Després de ser aquí esperant des de les nou del matí, crec que tinc tot el dret a declarar en català, que és la meva pròpia llengua i la del meu país", ha dit Laporta. El titular del jutjat de primera instància numero 25, Antonio Morales, ha recriminat a Laporta la seva actitud i li ha ofert la possibilitat de tornar demà o dijous per testificar amb un intèrpret. "Ja li dic que dijous estic de viatge", li ha contestat Laporta, que ha tornat a expressar la seva indignació: "Em sembla una falta de respecte per als declarants que no hi hagi un intèrpret de català aquí i ara". Finalment, el mateix Mario Conde ha intervingut en el conflicte entre el jutge i el regidor de l'Ajuntament de Barcelona. "Senyoria, jo acceptaria la traducció que em fes a mi un altre lletrat", ha intervingut.

El mateix Laporta també ha protagonitzat una de les altres anècdotes de la jornada quan, a l'entrada, s'ha trobat amb Sandro Rosell i li ha negat la salutació.
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut