Futbol

Joan Laporta confia el seu projecte del futbol base a Alexanko

El precandidat a la presidència del Barça posa un èmfasi especial en la formació de jugadors i proposa crear escoles de formació per tot el món per complir amb la normativa de la FIFA

Actualitzat

Joan Laporta ha presentat aquest migdia el seu projecte per al futbol base del club, un dels eixos de la seva precandidatura a la presidència del Barça. Laporta ha incidit en la importància de la Masia en l'estructura del club, i ha cedit la paraula a José Ramón Alexanko, que tornaria a dirigir el futbol base en cas que Laporta guanyés les eleccions del 18 de juliol.

"La Masia és la fàbrica dels somnis dels nens quan arriben amb nou anys. El nostre propòsit és formar els formadors i els nens com a persones, per transmetre els valors que tenim. El segon objectiu d'invertir a la Masia és fer el club sostenible, perquè que un nen arribi al primer equip és una de les inversions més rendibles del Barcelona. I la tercera és la identificació que tenen els jugadors i els seguidors amb ells", ha relatat Laporta.

Un dels punts bàsics del projecte de Laporta per al futbol base seria la creació de diverses escoles de formació arreu del món. Aquesta distribució descentralitzada permetria complir la reglamentació de la FIFA i, al mateix temps, no deixar escapar el talent.

Alexanko ha assegurat que si guanya l'opció de Laporta, quan entri al FC Barcelona "no farem una sagnia al futbol base, perquè no es pot trencar una cadena de treball perquè hi hagi eleccions", a la qual cosa Laporta ha subratllat: "Quan nosaltres ens en vam anar, ells (Sandro Rosell) es van carregar tot el que vam fer nosaltres. Des del ressentiment no es construeix res."

Entre els assistents a l'acte hi havia l'exentrenador del Barça B Eusebio Sacristán, de qui Alexanko ha dit que "ens encantaria que treballés amb nosaltres".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut