Mike Tobey defensant Ante Tomic (EFE)

Joan Carles Navarro no pot evitar la derrota del FC Barcelona Lassa davant l'Iberostar Tenerife (91-93)

El capità blaugrana ha aparegut quan el seu equip més el necessitava, però això no ha estat suficient per evitar la derrota

Daniel AlentoActualitzat

El FC Barcelona Lassa ha cedit davant l'Iberostar Tenerife per 91 a 93, després d'una pròrroga. L'esforç titànic de Joan Carles Navarro (22 punts) en l'últim quart i el temps suplementari no han pogut evitar la desfeta dels de Sito Alonso. L'eliminació de Rakim Sanders (14 punts, 5 rebots) a l'últim quart ha trencat la bona dinàmica que havien agafat els barcelonistes. Thomas Heurtel ha estat baixa amb un cop a la cuixa.

Els canaris s'han fet forts de sortida a la pintura blaugrana, amb 2 rebots en atac consecutius de l'escorta Mateusz Ponitka (28 punts, 10 rebots) i els punts del pivot Mike Tobey (11 punts, 6 rebots), per escapar-se de 9 punts, 11-20, després d'un 2-1 del nord-americà. El primer quart s'ha tancat amb un resultat de 17 a 25. Amb Tobey i Ponitzka a la banqueta, la defensa dels de Sito Alonso ha contingut els seus rivals en l'inici del segon quart. Els visitants han errat els seus primers 5 llançaments, una mala ratxa trencada amb un cop de dits de Ponitka. Phil Pressey, Rakim Sanders i Adam Hanga (12 punts, 5 rebots), amb el seu físic, han contribuït a empatar el marcador a 36 poc abans del descans (36-38).

En el tercer quart, el Barça ha aconseguit la iniciativa amb un parcial de 6-0 iniciat amb una recuperació i una espectacular esmaixada de Sanders. Els barcelonistes han mantingut la seva aposta física. Una altra esmaixada, ara de Hanga, els ha donat 3 punts de marge, 53-50. El període ha acabat 60-58. Sanders s'ha torçat el turmell a 6:30 del final i ha comès la cinquena falta. L'Iberostar, que havia sabut mantenir-se dins del partit fins aquest moment, ho ha aprofitat per tornar-se a avançar. Joan Carles Navarro ha fet un pas endavant, en un duel encistellador amb Ponitka i el debutant Kostas Vasileiadis, i els 40 minuts han acabat amb empat a 77.

En els 5 minuts de temps afegit s'ha mantingut la igualtat. Els blaugranes han contrarestat primer un triple llunyà de Ponitka, i ja en l'últim minut Navarro ha forçat dues faltes per igualar un altre de Vasileiadis i una cistella de dos punts de Rodrigo San Miguel. Amb 6 segons per jugar-se, però, San Miguel ha aconseguit penetrar fins a cistella per donar la victòria a l'Iberostar Tenerife.