Esports

Joan Carles I, enmig de nombroses autoritats, inaugura el Museu Olímpic de Barcelona

Joan Carles I ha presidit la inauguració del Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona. El rei d'Espanya, acompanyat per les autoritats locals i per Joan Antoni Samaranch, principal impulsor del museu, ha visitat les instal·lacions, atent les explicacions del director del projecte museístic, Joan Sibina. El Museu Olímpic i de l'Esport neix amb l'objectiu de ser un espai nou i pioner. Vol oferir una visió global: lúdica, ètica i educativa de l'esport. Situat a l'anella olímpica, pretén convertir-se en referent turístic de la ciutat.

Actualitzat

Nombroses personalitats de l'esport i la política s'han aplegat aquest dimecres a la inauguració del Museu Olímpic i de l'Esport de Barcelona. Es tracta d'un edifici de nova construcció a tocar de l'estadi olímpic Lluís Companys. Pasqual Maragall, Joan Antoni Samaranch, Jacques Rogge, José Montilla i els reis d'Espanya Joan Carles I i Sofia hi han estat presents.

El Museu Olímpic suposa un viatge per la història de l'esport mundial, amb èmfasi en l'esport català. Mereix una menció especial la galeria dedicada a la col·lecció personal de Samaranch. Al costat de les torxes dels deu Jocs Olímpics que va presidir, records únics com insígnies de totes les reunions del COI on ha participat, trofeus, medalles... Falten encara, però, per exposar peces tan especials com les butlletes de votació de Barcelona com a seu dels Jocs.

Situat a l'anella olímpica, l'entrada a la instal·lació valdrà 8 euros per als adults i 5 per als infants. I pretén convertir-se en referent i visita obligada dins del recorregut turístic de la ciutat. D'aquesta manera, el desig de Joan Antoni Samaranch s'ha fet, per fi, realitat. El Museu Olímpic i de l'Esport, però, no s'obrirà al públic fins d'aquí a uns dies o setmanes.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut