Ral·lis

Joan Barreda guanya la desena etapa del Dakar gràcies a la sanció de Metge i Gerard Farrés se situa tercer a la general

Sam Sunderland es manté líder, ara amb 30 minuts d'avantatge sobre el seu immediat perseguidor, l'austríac Mathias Walkner, després de l'abandonament del xilè Pablo Quintanilla, i Farrés ha pujat fins a la tercera posició

David CarballoActualitzat

El francès Michael Metge (Honda) ha estat el guanyador de la 10a etapa del Ral·li Dakar, de 759 quilòmetres de recorregut entre Chilecito i San Juan però ha pogut assaborir el triomf molt poc temps i és que l'organització l'ha sancionat per haver-se saltat un 'way point'. D'aquesta manera, Joan Barreda, que havia entrat segon, a només 55 segons del francès, s'ha erigit com a vencedor de l'etapa.

, en una jornada en què el britànic Sam Sunderland ha fet un pas més per adjudicar-se el triomf absolut en la categoria de motos. 

En el retorn a la competició després de la suspensió de la novena etapa a causa de les fortes pluges, Metge ha estat el més ràpid amb 55 segons d'avantatge sobre Joan Barredo i 1.19 respecte l'eslovac Stefan Svitko, mentre que Sunderland, tot i acabar 13è de l'etapa a 18 minuts del guanyador, s'ha refermat encara més en el liderat de la classificació general.

A dos etapes pel final, Sunderland es manté com a líder, ara amb 30 minuts d'avantatge sobre el seu immediat perseguidor, l'austríac Mathias Walkner després de l'abandonament del xilè Pablo Quintanilla, i el català Gerard Farrés, que ha pujat fins a la tercera posició, a 38.43 del liderat.

Honda apel·la la sanció a Barreda

L'equip Honda ha enviat aquest dijous un comunicat a la direcció esportiva del Dakar per informar-lo que apel·larà la sanció d'una hora extra que va rebre, entre d'altres, Joan Barreda per repostar en una zona prohibida, segons ha confirmat a Efe l'equip de premsa de la cursa.
   
Barreda és cinquè a 53.47 minuts del líder, el britànic Sam Sunderland, a falta de dues etapes per a la finalització del Dakar, pel que una resolució a favor d'Honda deixaria Barreda com a líder a motos. L'apel·lació es realitzarà davant la Federació Francesa d'Automobilisme.
   
Barreda, que va guanyar la tercera i la vuitena jornada, va ser sancionat al costat d'altres pilots d'Honda amb una hora extra a la quarta etapa per repostar en una zona prohibida.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut