Natació

Jessica Vall obté la mínima olímpica també en els 200 braça

La nedadora del Sant Andreu ja es va assegurar la presència als Jocs de Rio en els 100 metres braça. Mireia Belmonte no participa a la jornada final i posa en perill la seva participació als 400 lliures als Jocs de Rio

Actualitzat

Segona mínima olímpica per a Jessica Vall en l'última jornada de l'Open d'Espanya de natació. La nedadora barcelonina, especialista en braça, ja té assegurada la participació als Jocs de Rio de Janeiro en els 100 metres braça, i aquest dimarts, en la sessió de classificació, ha obtingut la mínima olímpica en el doble hectòmetre.

Amb la mínima obtinguda, a la nedadora li cal quedar primera o segona en la final de la distància, que es disputarà a la tarda, o que les dues primeres no obtinguin la mínima olímpica. Aquesta distància és la preferida de Vall, que té el rècord d'Espanya.

Mireia Belmonte no participa a l'última jornada

Mireia Belmonte ha estat una de les protagonistes de la matinal, com és habitual, però aquesta vegada per la seva absència. La badalonina, amb gastroenteritis, no ha pogut participar a l'última jornada i no ha pres part, per tant, en la ronda de classificació dels 400 metres lliures.

Belmonte ja té la mínima olímpica en la distància des de l'Open de Marsella però es podria quedar fora d'aquesta prova en els Jocs de Rio si les dues primeres classificades de la final obtenen el temps mínim exigit per anar als Jocs. Sembla difícil, perquè en les preliminars Melani Costa (4:09.32) i María Vilas (4:15.23) han quedat molt lluny dels 4:07.95 requerits.

En qualsevol cas, Belmonte tanca la seva participació amb cinc títols nacionals (200 papallona, 200 i 400 estils, 800 i 1.500 lliures) i quatre mínimes olímpiques (200 papallona, 800 lliures, 200 i 400 estils).

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut