Jocs Mediterranis

Belmonte, or en els 200 papallona; Vall, bronze en els 50 braça; Lidón, plata en els 50 lliures

Belmonte s'ha penjat l'or en els 200 metres papallona; Jessica Vall, bronze en els 50 metres braça; Lidón Muñoz, plata en els 50 metres lliures

Mireia Belmonte ha guanyat l'or en els 200 papallona. Després d'una increible remuntada ha aconseguit la primera posició en la final. És l'únic or que li faltava en una gran competició a nivell internacional en aquesta distància. De fet, és campiona olímpica i mundial dels 200 papallona. Belmonte suma una medalla més en els Jocs Mediterranius, després de l'or que va aconseguir en els 200 estils i la plata en els 800 metres lliures.

En els 400 lliures Mireia Belmonte no ha pogut superar l'italiana SImonia Quadarella en un final molt emocionat i ajustat. Belmonte s'ha penjat finalment la plata i la mallorquina Melanie Costa ha estat sisena.

Jessica Vall, del CN Sant Andreu, ha aconseguit el bronze en la final dels 50 metres braça. Ja havia aconseguit dos ors en els 100 i els 200 braça. En la mateixa cursa, Marina Garcia, del CN Sabadell, ha estat quarta. La nedadora italiana Castiglioni ha guanyat la prova.

Lidón Muñoz, la nedadora del Club Natació Sant Andreu, també s'ha penjat una medalla, en aquest cas la de plata en els 50 metres lliures. Lidón ha igualat el seu rècord d'Espanya i marxa dels Jocs Mediterranis amb dues plates. A més, la nedadora del CN Sant Andreu encara pot ampliar palmarès perquè participarà en el relleu al final de la jornada.

Tarda esplèndida també de les nedadores del Club Natació Sant Andreu. Àfrica Zamorano, un dels joves valors de l'equip de Jordi Jou, ha estat plata en els 200 esquena. Ha fet un temps de 2 minuts 11 segons i 75 centèssimes. La guanyadora ha estat la italiana Margherita Panziera amb un temps de 2 minuts 8 segons i 8 centèssimes

En el relleu d'estils (4x100), l'equip format per Da Rocha, Muñoz, Vall i González ha aconseguit la plata per a tancar la jornada.

En els Jocs Mediterranis, no hi ha competició paralímpica específica, però se celebren algunes proves de natació adaptada. I hi ha hagut, també, protagonisme català en aquesta disciplina. La terrassenca Sarai Gascón ha estat medalla de bronze en els 100 lliures. En la mateixa prova, Núria Marquès, de Castellví de Rosanes, ha estat cinquena.