Barça

Jeremy Mathieu és a un pas de deixar el Barça per convertir-se en nou jugador de l'Sporting de Portugal

El central francès, de 33 anys, serà la primera sortida en el mercat de fitxatges després d'haver anat de més a menys en les tres temporades com a blaugrana
Francesc Latorre

Jeremy Mathieu, a un pas de deixar el FC Barcelona

El defensa Jeremy Mathieu està a punt de convertir-se en la primera sortida de l'estiu del Barça. A Portugal ja l'esperen per incorporar-lo a les files de l'Sporting de Portugal. Falta saber el format del traspàs del jugador francès, que ha anat de més a menys en tres temporades com a blaugrana.

No hi ha res tancat a nivell oficial, però, si no hi ha cap sorpresa d'última hora, Mathieu jugarà a l'Sporting de Portugal les dues pròximes temporades. Les peces, "a priori", encaixen: el central agrada i molt a Jorge Jesús, el tècnic dels portuguesos, i l'Sporting s'acostarà bastant a les pretensions econòmiques de Mathieu.

Cal saber, però, com es farà el traspàs. A Mathieu encara li queda una temporada més de contracte amb el Barça i l'entitat blaugrana es planteja fins i tot rescindir-li el contracte, fet que suposaria no ingressar res pel traspàs però si estalviar-se la fitxa de l'any que tenia pendent.

Mathieu, que té 33 anys, va arribar a Barcelona l'estiu de 2014, procedent del València. El Barça en va pagar 20 milions d'euros. Només va tenir continuïtat en l'inici de la seva primera campanya al Barça, però la seva presència ha anat de més a menys, fins a tenir un paper molt testimonial. I, quan ha sortit, no ha estat gaire encertat: bon exemple en són el gol en pròpia porta a Balaídos i la bicicleta de Cuadrado a Torí en l'inici de la desfeta al Juventus Stadium.