Jelle Wallays celebra la seva victòria d'etapa a Lleida
Ciclisme

Jelle Wallays sorprèn els velocistes i s'imposa en la 18a etapa de la Vuelta a Lleida

El ciclista de l'equip Lotto-Soudal era un dels tres integrants de l'escapada del dia i s'ha acabat imposant després que el gran grup calculés malament en el seu intent de neutralitzar la fuga

Josep CochActualitzat

El belga Jelle Wallays ha guanyat a la meta de Lleida després d'estar escapat des del quilòmetre 3 de l'etapa, amb sortida a Ejea de los Caballeros. Wallys s'ha imposat al seu company d'escapada, el noruec Sven Erik Bystrom. Al darrere, un pilot que ha estat a un pas de poder superar-los damunt de la línia d'arribada, encapçalat per Peter Sagan, que s'ha hagut de conformar amb el tercer lloc.

A la general tot continua igual, amb Simon Yates de líder, Alejandro Valverde segon a 25 segons i Enric Mas, tercer a 1 minut i 22 segons. Les etapes de divendres i dissabte a Andorra, les dues amb final en alt, decidiran aquesta edició de la Vuelta.

L'etapa d'avui ha tingut molt poca història, tret dels quilòmetres finals, on hi ha hagut moments d'emoció per veure si els escapats serien capaços d'arribar, com així ha estat, pels pèls. Han estat tres els fugits en el quilòmetre 3 -Jelle Wallays (Lotto-Soudal), Sven Erik Bystrom (UAE Team Emirates) i Jetse Bol (Burgos-BH)-, en el que s'anomena l'escapada consentida, ja que els patrons del pilot i els seus equips permeten la fugida d'homes que no tenen cap opció a la general. I més l'endemà d'una jornada de duresa com la que van viure al Balcó de Biscaia, amb rampes de màxima duresa i que arribaven fins al 24%. De tota manera, la diferència dels escapats mai ha superat els tres minuts. El motiu que no anés més enllà ha estat que els equips dels esprínters no permetien que s'augmentés per poder arribar amb opcions de victòria d'etapa.

Finalment els velocistes s'han quedat amb un pam de nas. L'etapa s'ha convertit en una veritable persecució entre els escapats –finalment dos, ja que Jetse Bol s'ha despenjat- i el pilot perseguidor. Les diferències anaven minvant, però més a poc a poc del previst. Tant és així que la falta d'entesa entre els equips que lideraven la cacera dels escapats han tingut un instant de dubte que ha donat opcions perquè Wallays i Bystrom lluitessin per la victòria a Lleida. L'esforç final del campió del món, Peter Sagan, no li ha servit per guanyar l'etapa. La tensió dels darrers metres ha estat molt important, però els escapats han tingut temps de poder-se jugar la victòria d'etapa. Finalment, triomf de Jelle Wallays, la setena en els seus nou anys de professional.

Divendres i dissabte, la Vuelta viurà el díptic andorrà. Primer amb l'arribada al coll de la Rabassa, a 2.025 metres d'altitud. I per dissabte el plat fort, amb final a l'alt de la Gallina, de categoria especial. 87 quilòmetres farcits amb tres ports de primera categoria –Ordino i dues ascensions al coll de Beixalis- , a més de dues ascensions a l'alt de la Comella. Dues etapes per decidir el vencedor d'aquesta edició de la Vuelta, abans del passeig triomfal fins a Madrid de diumenge.

ARXIVAT A:
La Vuelta
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut