Tebas ha aprofitat l'esmorzar amb Europa Press per intentar conciliar la seva relació amb el Barça
Tebas amenaça de denunciar la FIFA per l'ampliació a 48 els equips participants en el Mundial 2026
Futbol

Javier Tebas i l'Associació Europea de Clubs carreguen contra la FIFA per l'ampliació de seleccions participants en el Mundial 2026

Argumenten la pèrdua de jugadors a les grans lligues i els problemes que pot representar en les empreses propietàries dels drets audiovisuals

Actualitzat

Les reaccions a l'anunci de la FIFA d'ampliar de 32 a 48 els equips en el pròxim Mundial 2026 no s'han fet esperar i, de moment, destaquen més per les crítiques que no pas per les alegries.

Javier Tebas, president de la Lliga espanyola, no s'ha mossegat la llengua i ha valorat que li "sembla molt malament, perquè perjudica les grans lligues nacionals, ja que són les que aporten més jugadors i, en l'àmbit empresarial, també afecta en la gestió dels drets audiovisuals d'aquestes mateixes lligues".

Per tot plegat, Tebas ja ha anunciat que farà tot el possible per capgirar aquesta decisió; de moment, ja ha dit que ho denunciarà, tot i que encara no té clar on. Podria ser davant de la Unió Europea, davant de la Direcció General de la Competència o davant de les institucions suïsses de la competència", país on la FIFA té ubicada la seu.

L'Associació Europea de Clubs (ECA) també es mostra contrària

En la mateixa línia que Javier Tebas s'ha pronunciat l'ECA, l'Associació Europea de Clubs, que és l'organisme continental que aglutina els equips professionals.

En un comunicat expressen: "No comprenem els beneficis de canviar el format actual, que s'ha provat com la fórmula perfecta" i atribueixen que la decisió ha estat més presa per "pressions polítiques" i sense tenir en compte "les esportives".

Per últim, l'ECA reafirma el discurs de Tebas quan critica que ni els clubs ni les lligues europees han estat consultades abans de prendre una decisió amb tant de pes i no descarta emprendre accions legals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut