Bàsquet

Javier Imbroda, nou entrenador del Grup Capitol Valladolid

Javier Imbroda serà el nou entrenador del Grup Capitol Valladolid el que queda de temporada en substitució de Paco García, al qual van comunicar la rescissió del contracte, segons han confirmat fonts del club. El director esportiu del club, Lalo García, i el president, Javier Herrero, es van reunir a Madrid amb Imbroda para tractar la incorporació del tècnic, que ha estat sense entrenar des del seu pas pel Reial Madrid.

Actualitzat

Totes les parts han arribat a un acord total, encara que falta la signatura perquè es faci oficial el nou fitxatge del Grup Capitol. S'espera Imbroda a Valladolid dimecres a la tarda i serà presentat davant els mitjans dijous al matí, just abans que dirigeixi el seu primer entrenament amb l'equip.

Imbroda, nascut a Melilla fa gairebé 46 anys, ha entrenat aquest estiu la selecció nacional sub-20, però va començar la seva trajectòria professional als Maristas de Màlaga, equip que va ascendir a la Lliga ACB en la temporada 87/88 i es va passar a denominar Mayoral Maristas, fins que es va convertir en l'Unicaja de Màlaga en la campanya 92/93.

Va dirigir el conjunt malagueny fins a l'any 1998, temporada en la qual va passar a entrenar el Caja San Fernando de Sevilla, on es va estar fins a la temporada 2000/01, quan va ser triat seleccionador nacional absolut. Després del seu periple amb el combinat nacional, va marxar al Reial Madrid, equip que va entrenar en la campanya 02/03.

Imbroda ha estat també 27 vegades internacional com a segon entrenador de la selecció nacional de Lituània, amb la qual va aconseguir el 1992 ser campió del Preolímpic Europeu i la medalla de bronze en els Jocs Olímpics de Barcelona 92. I ha estat 98 vegades internacional com a segon entrenador de la selecció nacional espanyola absoluta.

Anar al contingut