Javier Fernández ha quedat segon a Barcelona. (Foto: EFE)
Patinatge artístic

Javier Fernández guanya la medalla de plata del ISU Grand Prix de Barcelona

Javier Fernández ha guanyat la medalla de plata en la categoria individual masculina per darrera del número 1 del món, Yuzuru Hanyu. Les parelles canadenques han dominat en les categories per parelles i dansa de la Final ISU Grand Prix de patinatge artístic de Barcelona

Javier Fernández ha aconseguit la medalla de plata  en la categoria individual masculina de la Final ISU Grand Prix de Barcelona, només superat pel número 1 del món, el japonès Yuzuru Hanyu, amb una gran actuació en el programa lliure. El patinador madrileny s'ha refet de la seva caiguda de divendres en el programa curt que el va relegar al cinquè lloc de la classificació.

Hanyu ha guanyat l'or de forma magistral. Si en el programa curt ja va impressionar, en el llarg, lluny de reservar-se, ha pujat encara més el nivell per aconseguir una puntuació de 194,08, la millor de la seva carrera en un exercici lliure. L'or en l'individual femení ha estat per a la russa de 17 anys Elizaveta Tuktamixeva, davant de la seva compatriota de 15 anys Elena Radionova.

Els canadencs, insuperables en parelles

Meagan Duhamel i Eric Radfort s'han imposat en la categoria de parelles. El domini d'aquests patinadors de 29 anys, medalla de bronze en els Mundials del 2013 i el 2014, ha estat absolut durant el cap de setmana. Es van imposar divendres en el programa curt i aquest dissabte ho han tornat a fer en el llarg. La parella russa, formada per Ksenia Stolbova i Feder Klimov, subcampions mundials i olímpics i grans favorits per a la cita barcelonina, ha quedat segona.

En l'especialitat de dansa, el triomf final ha estat per a una altra parella canadenca, formada per Kaitlyn Weaver i Andrew Poje. Els vigents subcampions del món han aconseguit la medalla d'or gràcies a la seva gran actuació en el programa lliure amb la música de Les Quatre Estacions de Vivaldi. Weaver i Poje també havien dominat en el programa curt.