Fórmula 1

Jaume Alguersuari, a un pas de ser el debutant més jove de la història

Jaume Alguersuari és a un pas, el de la confirmació oficial, de convertir-se, amb 19 anys, en el debutant més jove de la història del Campionat del Món de la Fórmula 1. Això ho podria aconseguir el pròxim 26 de juliol, al Gran Premi de Turquia, al volant d'un dels cotxes de l'equip Toro Rosso-Ferrari. El rendiment pobre que ha ofert el francès Sebastien Bourdais, quatre vegades campió de les Champ Car Sèries nord-americanes, ha obert de bat a bat les portes de l'equip a Alguersuari, que en l'actualitat és el pilot de proves i de reserva dels equips del grup Red Bull -Red Bull Racing i Toro Rosso.

Actualitzat
El mateix pilot barceloní no s'atreveix a confirmar res en públic, però les persones més pròximes al guanyador més jove de la Fórmula 3 britànica asseguren que hi haurà dos pilots espanyols (ell i Fernando Alonso) a la graella de l'Hungaroring.

Des del seu entorn de confiança no volen anunciar-ho, però aconsellen "anar preparant un perfil" del pilot. D'estar assegut en un dels Toro Rosso el pròxim 26 de juliol, Jaume Alguersuari passarà a ser, amb 19 anys, quatre mesos i tres dies, un dels pilots més precoços que han participat en una carrera de la màxima categoria de l'automobilisme mundial. Fins ara aquest honor correspon al neozelandès Mike Thackwell, que en el Gran Premi del Canadà del 1980 va sortir amb 19 anys, cinc mesos i 29 dies.

Bourdais es nega a renunciar al seu càrrec i va passar el cap de setmana del Gran Premi d'Alemanya maleint els que s'acostaven a ell per preguntar-li sobre la possibilitat que el circuit de Nürburg, que no va poder acabar per una avaria, sigui l'última Fórmula 1.

En una temporada en què estan prohibits els entrenaments durant la temporada, cosa que suposa per als pilots de proves, Alguersuari arribarà a la Fórmula 1 amb prou feines un grapat de quilòmetres d'experiència, el principal factor que juga en contra de qualsevol debutant.

No obstant això, Alguersuari, que en l'actualitat competeix a més en les World Sèries by Renault, va assenyalar dissabte circuit de Nürburg que se sent "preparat, de cor, per conduir un cotxe de Fórmula 1".

El barceloní va viure amb assossec a Nürburgring el seu primer gran premi com a pilot -en aquest cas reserva- d'un equip de Fórmula 1. Va estar molt ocupat tot el cap de setmana, atenent, en diversos idiomes, tots els periodistes que s'hi acostaven per conèixer més de prop el que podria ser el desè espanyol en la màxima expressió de l'automobilisme esportiu.

Ara, a Alguersuari només li queda esperar la setmana que ve, en què s'espera que l'equip Toro Rosso faci oficial el que ja es dóna per fet, que el barceloní serà el pilot més jove a debutar en la Fórmula 1.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut