Stuyvens ha guanyat la vuitena etapa de La Vuelta (Foto: Twittter)
Stuyvens ha guanyat la vuitena etapa de La Vuelta (Foto: Twittter)
Ciclisme

Jasper Stuyven guanya a l'esprint l'accidentada vuitena etapa de La Vuelta

La vuitena etapa de La Vuelta, amb dues ascensions en els últims quilòmetres a La Cresta del Gallo, ha estat farcida de caigudes i nervis

Daniel AlentoActualitzat

El belga Jasper Stuyven (Trek) ha guanyat a l'esprint la vuitena etapa de La Vuelta a Espanya, de 186 quilòmetres, entre Puebla de Don Fadrique i Múrcia. Esteban Chaves (Orica) ha mantingut el mallot de líder. Els moments més emocionants del dia s'han viscut a La Cresta del Gallo, un port curt, de carretera estreta i rampes dures, amb un descens molt nerviós i tècnic que ha provocat diverses caigudes sense importància. Els ciclistes hi han passat dues vegades.

En la segona baixada, Alejandro Valverde (Movistar) ha intentat obrir forat amb la resta de favorits, juntament amb Joaquim "Purito" Rodríguez" (Katiuxa). El líder ha estat molt atent per neutralitzar-los, seguit de la resta d'homes forts de la cursa. Un cop superada aquesta dificultat, quedaven 12 quilòmetres plans fins a la meta.

Un dia de caigudes

El grup principal ha augmentat el ritme per atrapar tres escapats, entre ells el català Albert Losada (Katiuxa). Ha estat en aquesta part final de l'etapa quan una moto de l'organització ha fet caure Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), un dels candidats a guanyar l'esprint final. L'eslovac, molt enfadat, s'ha quedat despenjat.

El motorista que ha provocat aquest incident ha estat expulsat pels comissaris de la Unió Ciclista Internacional per "avançar a un grup provocant la caiguda d'un ciclista", mentre que Sagan, que ha reaccionat de forma irada quan s'ha aixecat del terra, haurà de pagar 280 euros pels seus insults i "un comportament que atenta contra la imatge del ciclisme".

L'ensurt de la jornada ha estat la caiguda dins del pilot principal que hi ha hagut en el primer pas per Múrcia, a poc més de 50 quilòmetres del final de l'etapa. Kris Boeckmans (Lotto) ha quedat estès a terra, inconscient. Traslladat a l'hospital, ha recuperat la consciència i es troba estable, tot i que amb un fort traumatisme cranial, fractures a la cara i tres costelles trencades. Tejay Van Garderen (BMC), amb fractura en la clavícula dreta, també ha hagut d'abandonar juntament amb el tercer classificat de la general Daniel Martin (Cannondale), amb luxació de clavícula, i Nacer Bouhanni (Cofidis), que ha patit una luxació de colze.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut